Britanicul poreclit ”Osama bin Bieber”, executat în Siria de ISIS. Ce acuzație i s-a adus

Ultima actualizare: 31-03-2019 15:17
osama bin bieber
Daily Mail

Un britanic recrutat de ISIS a devenit prima persoană care a fost executată de gruparea teroristă pentru spionaj.

Mohammed Ismail, care a fost poreclit Osama bin Bieber, din cauza asemănării cu starul pop canadian, a plecat din Marea Britanie și s-a alătura grupării teroriste pe când avea 18 ani, relatează Daily Mail.

Părinții l-au dat dispărut în martie 2014 și se crede că a fost ucis după ce s-a dezis de Nasser Muthana, un propagandist important ISIS. Acesta s-a născut, de asemenea, în Marea Britanie, studia ca să devină medic, dar s-a radicalizat. Nasser Muthana a fugit din Marea Britanie în Siria cu banii pe care îi avea de la părinți pentru a-și plăti participarea la un seminar. Se crede că a fost ucis în 2016, la Mosul, în timpul unui atac cu drone.

Potrivit unor surse apropiate anchetei în cazul dispariției, Ismail a fost capturat și ucis la Raqqa, după ce s-ar fi dezis de Muthana. Execuția lui ar fi fost filmată.

Aceleași surse spun că Osama bin Bieber a recunoscut că începuse să spioneze ISIS, după ce în 2015 și 2016 fusese contactat de ofițeri din serviciile secrete occidentale

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO