Boris Johnson: Invadarea Ucrainei ar însemna ”o nouă Cecenie”, un conflict ”dureros, violent şi sângeros” pentru Rusia

Ultima actualizare: 24-01-2022 15:17
Boris Johnson
Getty

O invazie a Ucrainei ar angaja Rusia într-un conflict ”violent şi sângeros” şi ar însemna crearea ”unei noi Cecenii”.

 

Citește AICI cele mai noi informații despre conflictul din Ucraina

Premierul britanic se referă la republica rusă din Caucaz care a fost teatrul unor intervenţii sângeroase ale armatei ruse, a avertizat luni premierul britanic Boris Johnson, relatează AFP.

”Trebuie să transmitem mesajul că invadarea Ucrainei, din punctul de vedere rus, va fi dureroasă, violentă şi sângeroasă şi eu cred că este foarte important ca Rusia să înţeleagă că asta ar putea fi o nouă Cecenie”, a avertizat liderul conservator la televiziunile britanice, arată News.ro. 

Comisia Europeană vrea ”ajutoare de urgenţă”

Comisia Europeană (CE) a anunţat, luni, că vrea să-şi consolideze susţinerea financiară a Ucrainei cu 1,2 miliarde de euro, cu scopul de a o ajuta să facă nevoilor legate de confloictul în curs cu Rusia, relatează AFP.

Este vorba despre un nou ”pachet de ajutoare de urgenţă” - care este necesar să fie validat de către Parlamentul Euroopean (PE) şi statele membre -, a anunţat într-o scurtă alocuţiune, la Bruxelles, preşedinta CE Ursula von der Leyen, notează News.ro. 

Ursula von der Leyen a precizat că, de la începutul conflictului în 2014, UE şi instituţiile financiare europene au mobolizat deja ”17 miliarde de euro ca subvenţii şi împrumurturi” de care a beneficiat Ucraina.

Acest nou ajutor - în valoare de 1,2 miliarde de euro - urmează să fie alocat în mai multe etape.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO