Boris Johnson: Au fost „multe lucruri pe care ne-am fi dorit să le facem diferit” în lupta cu COVID

Dată publicare: 23-03-2021 21:34
Dată actualizare: 23-03-2021 21:46


Boris Johnson: Au fost „multe lucruri pe care ne-am fi dorit să le facem diferit” în lupta cu COVID

Boris Johnson a recunoscut că au fost „multe lucruri pe care ne-am fi dorit să le facem diferit”, la un an de la debutul primelor măsuri restrictive în Marea Britanie.

 

„Cred că, gândind retrospectiv, probabil că sunt multe lucruri pe care ne-am fi dorit să le știm și multe lucruri pe care ne-am fi dorit să le facem diferit în acel moment” a declarat, marți, premierul Marii Britanii.

„Luptam împotriva unei boli noi, în circumstanțe foarte diferite” față de orice și-ar fi putut imagina orice guvern anterior, iar „singura presupunere falsă pe care am făcut-o” se referea la potențialul de transmitere asimptomatică a virusului. Această neînțelegere „a condus cu siguranță la probleme reale”, a spus el. Întrebat de jurnaliști dacă el credea că țara ar fi trebuit băgată în carantină mai devreme, Johnson a insistat că „toate deciziile” au fost luate primordial față de „interesele poporului britanic”, relatează publicația Daily Star.

Doi reputați specialiști britanici, Chris Whitty și Sir Patrick Vallance au spus că și-ar fi dorit să existe informații despre coronavirus mai devreme. Sir Patrick a avertizat că șansele de eradicare a coronavirusului sunt „aproape de zero” iar acesta va deveni un „virus circulant”. Milioane de britanici au fost consemnați la domiciliu în încercarea de a opri răspândirea virusului. Chiar Boris Johnson însuși a fost afectat serios, după ce a fost internat anul trecut cu COVID-19.


Marea Britanie a trecut prin trei episoade de carantină generală, dintre care ultimul, în ianuarie. De acum înainte, restricțiile urmează a fi ridicate în etape, potrivit planului guvernului condus de Boris Johnnos. Astfel, nu va mai fi în vigoare din 29 martie „regula celor șase”- restricția a maxim șase persoane care se pot întâlni, sau membri a două familii.

Apoi, din 12 aprilie, se vor redeschide pub-urile la exterior și saloanele de înfrumusețare, iar localurile din interior, din 17 mai.

Planul guvernului englez este să elimine cu totul toate restricțiile, cel mai devreme din 21 iunie, o dată cu redeschiderea cluburilor de noapte.

„Acest an a fost unul dintre cele mai dificile din istoria țării noastre” a conchis Boris Johnson.

Sursa: Daily Star


VIDEO PROTVPLUS.RO