Bona care a decapitat un copil la Moscova a fost inculpata pentru "crima". Marturia tatalui ei

Ultima actualizare: 07-03-2016 00:04
Gulcehra Bobokulova

Bona uzbeca, arestata la Moscova in timp ce se afisa in plina strada cu capul taiat al unui copil, a fost inculpata pentru "crima", a anuntat vineri, intr-un comunicat, comitetul de ancheta rus, informeaza AFP.

Gulcehra Bobokulova, 38 de ani, "a fost inculpata astazi pentru uciderea unui copil de varsta frageda", a anuntat Comitetul, insarcinat cu anchete penale din Rusia.

Bona, originara din Uzbekistan, fosta republica sovietica din Asia Centrala populata majoritar de musulmani, este acuzata ca a ucis luni, cu o lovitura de cutit, o fetita de patru ani de care avea grija si pe care a decapitat-o ulterior.

Bobokulova, care avea antecedente psihiatrice, potrivit anchetatorilor, este acuzata, de asemenea, de incendierea apartamentului in care locuia victima, inainte de a iesi pe strazi cu capul acesteia in maini.

In timpul anchetei, acuzata, care era "diagnosticata de mai multa vreme cu schizofrenie", va fi supusa unor examinari psihiatrice si psihologice "menite sa stabileasca starea sa mentala", precizeaza comunicatul. Anchetatorii "iau toate masurile care se impun pentru a studia personalitatea acuzatei si a stabili mobilele crimei", adauga sursa.

Tatal bonei, plasata miercuri in detentie pentru cel putin doua luni, a declarat din Uzbekistan pentru mass-media ruse ca fiica sa a fost internata in 2002, asigurand in acelasi timp ca de atunci "totul a revenit la normal".

In momentul arestarii sale, langa o statie de metrou, avand in maini capul taiat al fetitei, Bobokulova s-a proclamat "kamikaze". "Detest democratia. Sunt terorista. Va doresc moartea", a spus ea. De asemenea, cand a comparut in fata instantei, miercuri, aceasta mama a trei copii, divortata, le-a spus jurnalistilor ca "Allah i-a ordonat" sa o ucida pe fetita, iar joi, in imagini video filmate probabil in timpul interogatoriului si difuzate pe Youtube, insa a caror autenticitate nu a putut fi stabilita, ea afirma ca a ucis copilul pentru "a razbuna" bombardamentele rusesti din Siria.

Cu toate acestea, tatal sau afirma ca ea nu se ducea la moschee si nu purta val islamic
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO