Belgia confirmă primul deces din cauza coronavirusului. Ce spun autoritățile

Ultima actualizare: 11-03-2020 12:31
coronavirus
Getty

Un pacient în vârstă de 90 de ani a murit în Belgia din cauza infectării cu noul coronavirus, primul deces din această ţară asociat cu epidemia de COVID-19, au anunţat miercuri autorităţile.

"În ciuda calităţii îngrijirilor oferite de echipele medicale, un pacient de 90 de ani a decedat", a declarat Maggie de Block, ministrul federal al Sănătăţii, într-un comunicat comun transmis alături de responsabilul omolog al oraşului Bruxelles, potrivit Agerpres.

Cei doi oficiali au prezentat condoleanţe apropiaţilor victimei şi au lăudat eforturile echipelor medicale care s-au ocupat de acest pacient într-o unitate medicală din capitala belgiană.

Potrivit celui mai recent bilanţ, comunicat marţi dimineaţă, în Belgia au fost confirmate 267 de cazuri de infectare.

"Nu există o creştere exponenţială a numărului de cazuri", a mai menţionat ministrul federal al Sănătăţii, subliniind totodată că afecţiunea are o răspândire ''locală'' pe teritoriul belgian şi că ''noi cazuri urmează să fie depistate în zilele ce vor urma''.

Premierul Belgiei, Sophie Wilmes, a anunţat marţi seară noi măsuri pentru gestionarea propagării COVID-19 în această ţară.

Şcolile rămân deschise, dar excursiile şcolare sunt sistate. Guvernul recomandă totodată interzicerea evenimentelor în spaţii închise la care participă mai mult de 1.000 de persoane.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO