Barbatul care s-a pierdut in desertul Sahara zece zile si a supravietuit cu sange de liliac si propria urina

Ultima actualizare: 30-11-2014 07:10
Desert

Mauro Prosperi, care participa la competitiile de pentatlon, are o poveste de viata menita sa uimeasca pe oricine, dupa ce a luat parte, in 1994, la o cursa de 250 de kilometri prin desertul Sahara.

Sportivul, unul dintre cei 80 care au participat la aceasta cursa, s-a pierdut, dupa ce a fost orbit de o furtuna de nisip, in Maroc, potrivit The Mirror.

Avand la el doar o busola, o harta si o sticla de apa pe jumatate goala, Mauro a inceput un drum de zece zile care avea sa-l duca catre siguranta.

"Cand am inceput cursa, in acea dimineata, era putin vant. Am trecut prin patru checkpoint-uri cand a ajuns intr-o zona de dune, iar o furtuna de nisip violenta a inceput. Parca eram lovit de mii de ace", a povestit italianul, care avea 39 de ani in 1994.

Acesta s-a adapostit si, opt ore mai tarziu, cand furtuna a incetat, totul in jurul lui era schimbat. "Aveam o busola si o harta si credeam ca o sa ma descurc. Insa, fara sa ai puncte de reper, totul este mai dificil. Cand mi-am dat seama ca m-am ratacit, primul lucru pe care l-am facut a fost sa urinez in sticla de apa. Cand esti bine hidratat, atunci urina este cat de cat curata si poate fi bauta", a spus Mauro.

Cateva zile mai tarziu, italianul a descoperit o constructie pe care beduinii o foloseau drept adapost. Aici a gasit mai multi lilieci pe care i-a ucis cu scopul de a-i manca si de a le bea sangele.

"Am mancat cel putin 20, cruzi. Eram convins ca voi muri si ca va fi o moarte agonizanta, asa ca m-am gandit sa o grabesc", a adaugat atletul, care a scris un bilet de adio si apoi a incercat sa-si taie venele, insa sangele ii era atat de gros incat nu curgea.

Acesta a continuat sa mearga, mancand serpi si soparle si hidratandu-se cu sange de liliac. Dupa noua zile in desert, Mauro a fost zarit de o fata care era cu oile pe un camp.

"Femeile au fost bune cu mine. M-au ingrijit si au chemat autoritatile. Mi-au acoperit privirea si m-au dus la o baza militara din apropiere pentru ca nu stiau cine sunt. Aveau arme si am crezut ca ma vor ucide.

Cand au descoperit ca sunt atletul care s-a pierdut in Maroc au inceput sa sarbatoreasca", a mai spus Mauro.

Ulterior, italianul a descoperit ca trecuse granita cu Algeria si ca deviase cu 291 de kilometri de la curs. Barbatul a fost dus de urgenta la spital, unde medicii au constatat ca slabise 16 kilograme si avea probleme cu ficatul. Mauro Prosperi a avut nevoie de doi ani pentru a-si reveni complet.

Insa, patru ani mai tarziu, italianul a concurat la o alta competitie in Sahara.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO