Barack Obama si Hillary Clinton au batut oficial palma!

Ultima actualizare: 29-04-2012 11:40

Adversarii din campania electorala sunt acum parteneri. Presedintele ales al Statelor Unite, Barack Obama, a confirmat desemnarea fostei sale rivale, Hillary Clinton, in fruntea diplomatiei americane.

Trebuie sa facem o diplomatie viguroasa, recurgand la toate parghiile posibile pentru a construi un viitor cu mai multi aliati si mai putini adversari
Hotarata sa arate ca merita nominalizarea, fosta Prima Doamna a trasat deja cateva directii ale noii politici externe de la Washington. Hillary Clinton are de gand sa schimbe fundamental felul in care Statele Unite sunt percepute pe scena lumii.

Unii observatori se intreaba insa cum pot sa colaboreze doua personalitati puternice care s-au infruntata pana nu de mult. Carcotasii isi amintesc cum doamna Clinton spunea despre agenda politica a lui Obama ca este "iresponsabila" si de-a dreptul "naiva".

Pe Hillary Clinton o asteapta la Departamentul de Stat adevarate incercari:  doua razboaie, in Irak si Afganistan, procesul de pace israeliano-palestinian, o China in ascensiune, o Rusie provocatoare si, peste toate, o recesiune mondiala agresiva.

O cunosc pe Hillary Clinton ca prieten, coleg de partid, sfatuitor si redutabil oponent in campanie. Este inzestrata cu o inteligenta extraordinara si o remarcabila etica a muncii.
Barcak Obama, presedintele ales al SUA
Actualul sef al Pentagonului, Robert Gates, a fost reconfirmat in functie, de asemenea.

Unii observatori se intreaba, insa, cum pot sa colaboreze doua personalitati puternice, care s-au infruntat pana nu de mult. Carcotasii isi aduca aminte cum, la un moment dat, in campania electorala pentru primare, doamna Clinton spunea despre agenda politica a lui Obama ca este "iresponsabila si pur si simplu naiva".

Cu toate acestea, in general, nominalizarea lui Hillary Clinton a fost salutata la Washington.

Sotul lui Hillary, fostul presedinte Bill Clinton a acceptat sa divulge numele tuturor donatorilor la fundatia caritabila pe care o conduce, pentru a evita orice conflict de interese. 

Vezi aici Top 10 momente memorabile din cursa pentru presedintia Statelor Unite!

Foto: Reuters

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO