Barack Obama, primul presedinte american de culoare!

Ultima actualizare: 26-10-2012 10:51

Dupa ce a facut istorie devenind primul candidat de culoare la Casa Alba, Barack Obama a devenit presedinte al Statelor Unite!


Imi cumpar cate cinci costume de acelasi fel si apoi le peticesc si le port pana la epuizare...
BARACK OBAMA
Povestea lui Obama a inceput in Hawai, unde a fost crescut de bunicii sai. Barack, al carui prenume inseamna "cel binecuvantat", este vazut de sustinatorii sai ca salvatorul SUA.

Desi nu a avut o ascensiune usoara in politica din cauza diferentelor rasiale, el a compensat prin inteligenta si carisma.

Absolvent de drept la Universitatea din Harvard, el a devenit cunoscut prin faptul ca a fost primul redactor-sef al revistei Universitatii. Aici a cunoscut-o pe Michelle Robinson care urma sa-i devina sotie.

In 1996, el a castigat un loc in Senatul statului Illinois si opt ani mai tarziu castiga un loc in Senatul Statelor Unite.

Are gusturi simple. Daca admirati cum cad hainele pe el, aflati ca nu apeleaza la cine stie ce croitor faimos. Poate uneori e prea modest.

A fost inca de la inceputul campaniei, "rasfatatul" presei, cucerita de sarmul sau. In fata reprosurilor privind lipsa de experienta, l-a ales coechipier pe Joe Biden, un senator care exceleaza la capitolul politica internationala.

Ultimele luni nu au fost scutite de probleme - cea legata de al doilea prenume "Hussein", apoi scandalul cu fotografia in care avea un vesmant musulman, ori legatura apropiata cu un pastor prea zelos, care era aproape sa il compromita.

A depasit cu multa stapanire de sine si momentul in care rivalul John McCain, a anuntat ca isi suspenda campania, din cauza crizei economice. "A invatat sa isi asculte instinctul. Este cea mai mare schimbare pe care am vazut-o la el in ultimul an", declara un apropiat, revistei Times. O calitate pe care va trebui sa o foloseasca din plin, in lunile tumultuoase ce vor urma.


Citeste și...
Dupa Bush, haosul!
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO