Avocatul lui Weinstein: Relaţii sexuale pentru a avansa în carieră nu se încadrează la viol

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 03 Martie 2018 15:56
Categorie: Internaţional
Harvey Weinstein

Avocatul lui Harvey Weinstein a spus, sâmbătă, că o femeie care întreţine relaţii sexuale cu un producător hollywoodian pentru a avansa în carieră nu poate face apoi acuzaţii de viol referindu-se la aceste relaţii.

Ben Brafman, avocatul lui Weinstein, a făcut afirmaţia în cadrul unui interviu acordat unui ziar britanic, în ajunul galei Oscar, relatează news.ro, citând AFP. Peste 100 de femei l-au acuzat pe Weinstein de comportament sexual neadecvat, în incidente care s-au petrecut chiar şi în urmă cu 40 de ani. Însă, Brafman susţine că producătorul nu a comis nicio infracţiune.

„Dacă o femeie decide că are nevoie să întreţină relaţii sexuale cu un producător hollywoodian pentru a avansa în cariera ei şi chiar face acest lucru, găsind totuşi situaţia ofensatoare, acest lucru nu se încadrează la viol”, a spus Brafman pentru The Times.

„Acest lucru înseamnă că acea femeie a luat în mod conştient decizia că este dispusă să facă ceva ofensator, cu scopul de a avansa în carieră”, a adăugat el.

Weinstein, care a fost căsătorit de două ori şi care are cinci copii, este anchetat de poliţia britanică şi de poliţia americană, dar încă nu i-a fost adusă nicio acuzaţie. El neagă că ar fi întreţinut relaţii sexuale fără consimţământul partenerelor.

În prezent, producătorul ar urma un program de terapie pentru dependenţa sa de relaţii sexuale.

Potrivit lui Brafman, comportamentul clientului său a reflectat cultura din această industrie. „Canapeaua pentru casting (cu referire la o statuie care îl înfăţişează pe Weinstein, n.r.) nu a fost inventată de Harvey Weinstein”, a spus avocatul.

„Canapeaua pentru casting”, o statuie a lui Harvey Weinstein, a fost amplasată pe Hollywood Boulevard cu trei zile înainte de gala premiilor Oscar.

Statuia aurie amplasată în apropierea Dolby Theatre, unde va avea loc ce-a de-a 90-a gală a premiilor acordate de Academia Americană de Film, îl reprezintă pe producător stând pe canapea, îmbrăcat într-un halat de baie şi ţinând în mâna dreaptă o statuetă Oscar.

Aceasta a fost realizată de artiştii Plastic Jesus şi Joshua “Ginger” Monroe, potrivit ABC News.

Scandalul „Weinstein” a început pe 5 octombrie 2017, după ce The New York Times şi The New Yorker au publicat articole în care mai multe femei îl acuzau pe producător de hărţuire sexuală.

Între ele, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow şi Angelina Jolie, Cara Delevingne, fotomodele şi angajate ale lui Harvey Weinstein. În plus, alte femei, între care se numără Rose McGowan, îl acuză de viol.

Producătorul a fost concediat din Weinstein Co., după ce anunţase că se retrage pentru o perioadă nedeterminată de la cârma firmei pe care a înfiinţat-o împreună cu fratele lui, Bob. Harvey Weinstein a demisionat apoi din consiliul de conducere al companiei.

Mai mulţi laburişti, membri ai Parlamentului, i-au cerut prim-ministrului Theresa May să retragă titlul de Comandor al Imperiului Britanic pe care producătorul Harvey Weinstein l-a primit în 2004.

Soţia lui Harvey Weinstein, Georgina Chapman, cofondatoare a brandului de lux Marchesa, a anunţat că se desparte de producător, pentru „acţiunile sale de neiertat”.

Emmanuel Macron a spus că a început procedurile de retragere a Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare acordat în 2012 lui Harvey Weinstein.

BAFTA (British Film Academy of Film and Television Arts) i-a retras producătorului statutul de membru. În plus, consiliul Academiei de Film Americane a votat „cu mult peste majoritatea de două treimi care era necesară” pentru ca lui Harvey Weinstein să îi fie retras titlul de membru.

El a fost dat afară din rândul membrilor Sindicatului Regizorilor Americani (DGA), Sindicatului Producătorilor Americani (PGA) şi din The Television Academy.

Weinstein este investigat de poliţia din Los Angeles, New York şi Londra pentru mai multe acuzaţii de agresiune sexuală. El a fost dat în judecată de mai multe femei.

Între procesele care au fost intentate împotriva producătorului se numără şi unul deschis de Eric Schneiderman, procurorul general al statului New York, care îl acuză pe acesta de încălcări ale drepturilor omului.

Producţiile cinematografice la care a lucrat Harvey Weinstein însumează peste 300 de nominalizări la Oscar şi 81 de premii oferite de Academia de Film Americană. El a primit un premiu Oscar pentru filmul „Shakespeare in Love”.

Harvey Weinstein Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Studioul lui Harvey Weinstein, atacat în instanță de procurorul statului NY
Studioul lui Harvey Weinstein, atacat în instanță de procurorul statului NY
Uma Thurman, acuzații grave către Weinstein și Tarantino. Imaginile date publicităţii
Uma Thurman, acuzații grave către Weinstein și Tarantino. Imaginile date publicităţii
Artistul Seal o acuză pe Oprah Winfrey de ”ipocrizie hollywoodiană”
Artistul Seal o acuză pe Oprah Winfrey de ”ipocrizie hollywoodiană”
VIDEO PROTVPLUS.RO
Gravida, femeie insarcinata
Femeie obligată să nască singură în închisoare. Unde erau asistentele
Un cuplu de 70 de ani, prins cu 10 kilograme de cocaină la bordul unui vas de croazieră
Ce ascundea de fapt un robot ”hi-tech”, prezentat ca o minune tehnologică
Mărturiile martorilor despre atacatorul din Strasbourg. Ce ar fi strigat în timpul atacului
Situația incredibilă în care a fost surprins un român, în Italia. Ce transporta cu mașina
Ofiţer SPP, găsit împuşcat în incinta unei baze ONU din Libia
china, canada, Huawei, Meng Wanzhou
Directoarea financiară a Huawei, Meng Wanzhou, eliberată pe cauţiune
Gestul de răzbunare al unui italian după ce s-a certat cu un român
Declarația de dragoste făcută de un român unui prezentator spaniol. VIDEO
Gestul incredibil al unui copil de 12 ani după ce îi moare cel mai bun prieten. CNN le-a prezentat povestea
"Râu" uriaș de ciocolată, de la o fabrică de praline, pe străzile unui oraş din Germania
Fost politician român condamnat pentru furt în SUA. Ce a făcut George și cât va sta după gratii