Avion prabusit in Indonezia, in mare. 27 de persoane au murit

Dată publicare: 07-05-2011 13:06
Dată actualizare: 13-10-2012 07:07
Sursa: Mediafax


Indonezia

Douazeci si sapte de persoane au murit, sambata, dupa ce un avion de transport regional din Indonezia s-a prabusit in mare, in provincia Papua.

Aparatul, de tip MA-60, de fabricatie chineza, "a cazut in mare la circa 500 de metri de pista, in timp ce era in faza de aterizare" pe aeroportul din Kaimana, un orasel din Papua occidentala, a declarat un oficial ministerial.

Avionul companiei indoneziene Merpati Nusantara a "explodat" si s-a dezintegrat in momentul in care a atins apa, a precizat un ofiter al Marinei din Papua.

Toti pasagerii au murit. 15 cadavre au fost recuperate din apa, celelalte fiind, cel mai probabil, in epava avionului, potrivit unei surse.

"Conditiile meteorologice erau nefavorabile, cu o vizibilitate redusa, atunci cand s-a produs accidentul", a declarat oficialul ministerial.

Din cauza unui numar ridicat de accidente, Uniunea Europeana a plasat in iulie 2007 pe lista sa neagra toate cele 51 de companii aeriene indoneziene, interzicandu-le avioanelor lor sa aterizeze in cele 27 de state UE. Unele dintre ele au fost retrase de atunci de pe aceasta lista, in urma unei ameliorari a conditiilor de securitate.

Cititi si:

Al-Qaeda: Va fi jale. Americanii vor plange cu lacrimi de sange

VIDEO. S-a trezit cu o boala foarte rara. Sunt mai putin de 100 de cazuri

Sursa: Mediafax, AFP


VIDEO PROTVPLUS.RO