Avioane de luptă israeliene au lovit Fâşia Gaza, în replică la un atac cu rachete

Dată publicare: 17-08-2019 07:04
Dată actualizare: 17-08-2019 07:13


Avioane de luptă israeliene au lovit Fâşia Gaza, în replică la un atac cu rachete

Avioane de luptă israeliene au lovit, sâmbătă dimineaţă, obiective ale mai multor grupări militante din Fâşia Gaza, în replică la un atac cu rachete din enclava palestiniană care a lovit sudul Israelului.

Avioanele de luptă israeliene au lovit o instalaţie militară care aparţinea mişcării Hamas în estul oraşului Gaza, şi o altă instalaţie militară din centrul teritoriului, potrivit relatărilor din media.

Locuitorii din estul şi centrul Fâşiei Gaza au declarat că au auzit zgomotele provocate de avioane ale armatei israeliene. Nu s-au semnalat răniţi sau pagube material, precizează Agerpres, care citează DPA.

Vineri seară, trei rachete au fost lansate din Fâşia Gaza, în sudul Israelului, unde două dintre ele au fost interceptate de sistemul Iron Dome al armatei israeliene, iar a treia a căzut pe un teren viran.

Media israeliene au relatat că nu s-au înregistrat răniţi sau pagube materiale. Totuşi, nimeni nu a revendicat lansarea celor trei rachete în sudul Israelului.

Tensiunile dintre Israel şi palestinieni s-au amplificat în ultimele două zile, după ce doi adolescenţi, care au înjunghiat un poliţist israelian în Oraşul Vechi din Ierusalim, au fost ucişi joi.

Vineri după-amiază, un palestinian a lovit cu o maşină doi israelieni şi i-a rănit în oraşul Bethleem din Cisiordania. Un poliţist l-a împuşcat mortal pe şoferul maşinii.

Tot vineri, cel puţin 63 de palestinieni au fost răniţi, între care 32 împuşcaţi cu muniţie de război, în timpul ciocnirilor cu soldaţi palestinieni în estul Fâşiei Gaza, în apropierea frontierei cu Israelul, susţin medici locali.

Ashraf al-Qedra, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din Gaza, a declarat că printre răniţi se află 17 minori şi trei femei, care au fost împuşcaţi cu muniţie de război.

Ciocnirile de la frontiera cu Israelul au avut loc în cadrul protestului săptămânal aşa-numit Marele marş al întoarcerii.

După o perioadă de relativ calm, Hamas a ameninţat să intensifice aceste proteste, care au loc în fiecare vineri în apropierea gardului de securitate cu Israelul de peste un an.

Protestatarii cer recunoaşterea dreptului la întoarcere al refugiaţilor palestinieni şi al descendenţilor lor pe teritoriul de astăzi al Israelului, precum şi încheierea blocadei de 12 ani impuse de Israel.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO