Avertizare MAE: Bulgaria, sub cod roșu și portocaliu de ninsoare și ger


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 25 Februarie 2018 20:03
Categorie: Stiri externe
Ninsoare Croatia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Bulgaria că, luni și marți, țara va fi vizată de un cod roșu de ninsoare și un cod portocaliu de ger.

Potrivit Ministerului de Externe, un cod roşu pentru căderi de precipitaţii sub formă de ninsoare şi vânt puternic va viza regiunile Smolian şi Kârdjali. În aceste regiuni vor cădea însemnate cantităţi de precipitaţii sub formă de ninsoare. Stratul de zăpadă va ajunge la 40 cm. Vântul va sufla dinspre nord-est atingând o viteză medie de 15-20 m/sec. Viscolul va duce la formarea troienelor de zăpadă, informează Agerpres.

Totodată, în regiunile Vidin, Montana, Vraţa, Pleven, Loveci, Gabrovo, Veliko Târnovo şi Târgovişte va fi în vigoare un cod portocaliu pentru căderi de precipitaţii sub formă de ninsoare şi temperaturi scăzute. În aceste regiuni vor cădea însemnate cantităţi de precipitaţii sub formă de ninsoare. Stratul de zăpadă va ajunge la 20-30 cm, iar în zonele montane la 35 cm. Vântul va sufla dinspre nord-est, atingând o viteză medie de 20-30 m/sec. Viscolul va duce la formarea troienelor de zăpadă şi se vor înregistra temperaturi mult scăzute sub zero grade şi pe timpul zilei.

Un cod portocaliu pentru căderi de precipitaţii sub formă de ninsoare şi vânt puternic vizează și regiunile Dobrici, Varna, Burgas, Sliven, Yambol, Ruse, Razgrad, Silistra şi Şumen. În aceste regiuni vor cădea însemnate cantităţi de precipitaţii sub formă de ninsoare. Stratul de zăpadă va ajunge la 10-20 cm, iar în zonele montane la 30 cm. Vântul va sufla dinspre nord-est atingând o viteză medie de 15-20 m/sec. Viscolul va duce la formarea troienelor de zăpadă. Va fi frig fiind înregistrate temperaturi sub zero grade şi pe timpul zilei.

Autoritățile bulgare au emis un alt cod portocaliu pentru căderi de precipitaţii sub formă de ninsoare în Sofia Regiune, Sofia, Pernik, Kiustendil, Blagoevgrad, Pazardjik, Plovdiv, Stara Zagora şi Haskovo. În aceste regiuni vor cădea însemnate cantităţi de precipitaţii sub formă de ninsoare. Stratul de zăpadă va ajunge la 10-30 cm, iar în zonele montane la 30-35 cm. Viscolul va duce la formarea troienelor de zăpadă.

Astfel, MAE le recomandă cetățenilor români să urmărească cu atenţie situaţia din zonele respective, iar şoferii să conducă preventiv, cu viteză adecvată şi să aibă autoturismele echipate pentru circulaţie pe drumurile publice în condiţii de iarnă, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată şi indicaţiile/semnele organelor de control aflate la faţa locului.

Pe perioada instituirii codului de atenţionare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulaţiei rutiere din cauza formării troienelor de zăpadă sau a vizibilităţii reduse în condiţii de viscol puternic, potrivit MAE.

Se pot obţine informaţii despre starea vremii de pe site-ul www.weather.bg, informaţii despre starea actuală a drumurilor de pe aplicaţia gratuită LIMA (doar în limba bulgară) www.lima.api.bg, de pe pagina de internet a Agenţiei "Infrastructura Rutieră" - www.api.bg şi non-stop de la numărul de telefon 070013020. În cadrul agenţiei menţionate funcţionează pe parcursul întregului an, în regim non-stop, Centrul Situaţional, care colectează şi sintetizează datele privind situaţia drumurilor republicane/publice.

Sursa: Agerpres

Duminică noapte intră în vigoare Codul portocaliu de ger. Vor fi până la -22 de grade
Duminică noapte intră în vigoare Codul portocaliu de ger. Vor fi până la -22 de grade
Probleme pe șosele și circulație oprită din cauza ninsorilor abundente din țară
Probleme pe șosele și circulație oprită din cauza ninsorilor abundente din țară
Lapoviță și ninsoare în mai multe regiuni din țară. Prognoza meteo
Lapoviță și ninsoare în mai multe regiuni din țară. Prognoza meteo
Probleme pe șosele și circulație oprită din cauza ninsorilor abundente din țară
Probleme pe șosele și circulație oprită din cauza ninsorilor abundente din țară
Lapoviță și ninsoare în mai multe regiuni din țară. Prognoza meteo
Lapoviță și ninsoare în mai multe regiuni din țară. Prognoza meteo
VIDEO PROTVPLUS.RO
romanca spania
O româncă răpită în Spania a reușit să-și alerteze familia. Poliția a găsit-o în 6 ore
A fost găsit fostul marinar rus care a lansat acum 50 de ani un mesaj în sticlă
Trump crede că e „cel ales” să poarte războiul comercial cu China: „Fac o treabă grozavă”
Protejarea drepturilor românilor după BREXIT, subiect de discuție între Ciamba și Barnier
Reuniune de urgență a Consiliului ONU, după testul cu rachetă efectuat de SUA
Intotero: „Poliţia le cere hotelierilor din Leipzig să anunţe dacă au cazaţi români”
Angela Merkel si Boris Johnson
Optimism cu privire la un acord privind BREXIT, după întâlnirea Merkel - Boris Johnson
Putin susține că SUA pot lansa rachete de croazieră din România. "Trebuie să reacţionăm"
S-a sfârșit coșmarul migranţilor aflaţi pe un vas umanitar. Ce se va întâmpla cu refugiații
Oraș din Brazilia, cuprins brusc de întuneric, în plină zi. ”Așa va arăta Apocalipsa”
VIDEO dramatic din Siria. Un om este salvat de sub dărâmături, după un bombardament
Un român dublu condamnat pentru viol a atacat iar în UK. Riscă închisoare pe viață