Orașul în care primești o amendă uriașă dacă arunci mucuri de țigări pe stradă


Ultimul update: Duminica 02 Februarie 2020 09:38
Data publicarii: Duminica 02 Februarie 2020 08:37
Categorie: Stiri externe

Mare atenţie dacă fumaţi şi ieşiţi la o plimbare prin Bruxelles.

Aruncatul chiștocului la întâmplare vă poate costa mai mult decât o noapte de cazare la un hotel bun din capitala Belgiei.

Primăria a mărit amenda de la câteva zeci de euro la două sute.

Autoritățle din capitala Belgiei au constatat că străzile și trotuarele sunt murdare, iar în multe cazuri se formează adevărate covoare din mucuri de țigară. Cei care aruncau chiștoacele la întâmplare erau amendați și până acum, dar sumele erau mult mai mici. Odată luate noile măsuri, cei prinși în fapt vor fi nevoiți să scoată din buzunar nu mai puțin de două sute de euro.

Femeie: „Nu e vorba doar despre țigări. Unii cumpără țigări, le desfac și aruncă folia pe jos."

Bărbat: „Nu ar trebui să arunce mucurile. Dacă fumează, ar trebui să poarte o scrumieră cu ei."

Femeie: „Mă deranjează pentru că nu este curat, chiar nu este curățenie."

O publicație belgiană a făcut un experiment și a ajuns la concluzia că pe fiecare metru pătrat de trotuar sunt cel puțin 30 de mucuri de țigară aruncate. Oficialii speră că odată cu mărirea amenzilor, populația să conștientizeze că acest gest, care pentru unii poate părea mărunt, afectează mediul înconjurător.

Zoubida Jellab, reprezentant al Primăriei din Bruxelles: „Este o decizie dură, pentru a crește conștiința în rândul poluatorilor. 30% din gunoiul adunat de pe străzi este format din mucuri de țigări. Mucul este mic, iar oamenii cred că nu este gunoi, deși este."

Autoritățile susțin că nu vor pune câte un polițist pe urmele fiecărui fumător. Mizează mai degrabă pe responsabilitatea fiecăruia, în special a celor care aruncă chiștoace din mașini.

Însă, în centrul orașului vor patrula în permanență agenți care vor avea misiunea de a-i trage la răspundere pe cei care încalcă legea. Buni de plată vor fi și cei prinși că scuipă pe stradă, aruncă un ambalaj sau nu strâng mizeria lăsată în urmă de câinele lor. Și în aceste cazuri amenda se ridică de acum la două sute de euro.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO