Autopsia milionarului Jeffrey Epstein. Anunțul medicului legist despre cauza morții

Ultima actualizare: 12-08-2019 20:25

Șeful legiștilor din New York este sigur că miilionarul Jeffrey Epstein, care a fost găsit mort în celula sa unde aştepta să fie judecat pentru trafic şi exploatare sexuală de minori, a decedat în urma unei sinucideri. 

Potrivit unor surse citate de ziarul New York Times, șeful legiștilor din New York  este ”sigur” că moartea miliardarului este rezultatul unei sinucideri.  Duminică a fost realizată autopsia iar rezultatele vor fi  anunțate oficial în următoarea perioadă. 

Medicul Barbara Sampson care a condus necropsia ar fi spus potrivit unor surse că este convinsă că moartea lui Epstein este o sinucidere, însă așteaptă și alte rezultate înainte de a anunța concluziile sale. Autopsia a fost supravegheată și de un medic privat, Michael Baden, din partea reprezentanților lui Epstein, o practică obișnuită. 

 

Epstein nu a fost supravegheat în noaptea de dinaintea sinuciderii sale

 

Între timp, în presa americană continuă dezvăuirile. Jeffrey Epstein nu ar fi fost supravegheat înainte de sinuciderea sa prezumtivă şi nici nu avea un coleg de celulă, potrivit ziarului New York Times.

Epstein, în vârstă de 66 de ani, a fost găsit sâmbătă dimineaţa spânzurat în celula sa de la Correctional Metropolitan Center din Manhattan, şi trebuia să fie supravegheat la fiecare 30 de minute vineri seară de doi gardieni, însă această procedură nu s-a respectat, asigură ziarul care citează o sursă apropiată cazului.

Potrivit NYT, vineri dimineaţa au fost publicate sute de documente despre Epstein, care se refereau la un caz paralel şi în care este implicată o femeie care ar fi jucat rolul de "recrutatoare" de minore pentru milionarul american.

Decesul său intervine şi după ce, la 23 iulie, a fost găsit zăcând inconştient în celula sa cu semne în jurul gâtului iar autorităţile au investigat dacă este vorba de o tentativă sinucidere.

Ca urmare a acestui fapt, Epstein ar fi trebuit să aibă un coleg de celulă, însă acesta fusese transferat recent lăsându-l pe inculpat singur, o decizie care a încălcat procedurile de detenţie, a indicat sursa a cărei identitate nu a fost dezvăluită.
 

Teoriile conspiraţiei din jurul morții miliardarului Jeffrey Epstein
 

După moartea milionarului au apărut mai multe semne de întrebare şi dezbateri în mass-media americane legate de faptul dacă acesta se afla sub supraveghere pentru tentativă de sinucidere.

Trump a repostat pe contul său de twitter un mesaj sceptic în legătură cu aparenta sinucidere a milionarului în arestul federal. Mesajul conţinea şi o aluzie străvezie la faptul că familia Clinton ar putea fi implicată în moartea omului de afaceri. “Jeffery avea informaţii despre Bill Clinton şi acum e mort”, precizează postarea reluată de Trump.

Politicieni şi jurnalişti importanţi au alimentat și ei speculaţiile însă arătând cu degetul spre Donald Trump și presupusele sale legături cu Rusia.  Prezentatorul MSNBC, Joe Scarborough a scris pe Twitter: ”Un tip care avea informaţii care ar fi putut distruge vieţile unor oameni bogaţi şi influenţi ajunge mort în celula sa. Cât de previzibil...rusesc”.

"Moartea lui Epstein ridică semne de întrebare serioase la care trebuie să primim răspuns", a apreciat ministrul justiţiei din SUA, William Barr, care s-a declarat îngrozit că un astfel de incident s-a putut întâmpla în timp ce inculpatul se afla în custodia guvernului federal.

Barr a mai spus că, pe lângă o anchetă realizată de FBI, Ministerul Justiţiei va desfăşura propria sa investigaţie.

Potrivit NYT, după tentativa de sinucidere a lui Epstein din 23 iulie el a fost pus sub supraveghere 24 de ore şi supus unor evaluări psihiatrice zilnice, însă după şase zile responsabilii centrului de detenţie au considerat că nu mai era necesar.

Biroul medico-legal al oraşului a efectuat autopsia care va dezvălui cauzele morţii milionarului şi finanţistului american care a ajuns să fie relaţionat cu personalităţi de marcă, precum Donald Trump, înainte de a deveni preşedinte, prinţul Andrew al Marii Britanii, sau cu fostul şef de stat Bill Clinton.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO