Atacurile se tin lant in SUA. Cele mai recente violente, intr-o zi importanta pentru Congres

31-01-2013 07:47


Atac dupa atac in Statele Unite. O persoana a murit si alti patru oameni sunt raniti, dupa ce un individ inarmat a deschis focul intr-o cladire de birouri din Arizona. A vrut sa transeze o disputa, afirma politia, care l-a arestat ulterior.

Si langa oraselul Dothan, din Alabama, politia a inconjurat zona unde se afla casa suspectului de aproximativ 60 de ani, veteran militar. Barbatul s-a baricadat in buncarul locuintei sale, tinand ostatic un copil de 6 ani pe care il rapise din autobuzul scolar.

Individul l-a impuscat mortal pe sofer, iar unul dintre copii a alertat autoritatile.

Potrivit presei locale, suspectul trebuia sa se prezinte in fata instantei pentru un proces.

Intre timp, in Chicago, o adolescenta de 15 ani a fost ucisa, dupa ce un necunoscut a impuscat-o. Fata era impreuna cu alti tineri si se adaposteau de ploaie. Alte doua persoane au fost ranite. Politia spune ca barbatul care a tras, i-a confundat, probabil, cu membrii unei bande.

Acestea au fost doar cele mai recente episoade dintr-o lunga serie de atacuri cu arme de foc, unele adevarate masacre.

Asta chiar in ziua in care fosta parlamentara de Arizona, Gabrielle Giffords, facea o pledoarie in fata membrilor Congresului, pentru masuri urgente care sa opreasca violenta asociata cu armele de foc.

Giffords a ramas cu sechele, dupa ce ce a fost impuscata in cap la Tucson, in 2011, in timpul unui miting politic. Sase oamnei au murit atunci, printre care un judecator, dar si o fetita de sase ani.

VIDEO PROTVPLUS.RO