Atac sângeros al separatiștilor musulmani în Thailanda. Cel puțin 15 persoane au murit

06-11-2019 07:10


Thailanda

Cel puţin 15 persoane au fost ucise marţi seară într-un atac atribuit rebelilor separatişti musulmani din sudul Thailandei, a anunţat un purtător de cuvânt al armatei, relatează miercuri AFP şi DPA.

Este unul dintre atacurile cele mai sângeroase din istoria acestui conflict care a însângerat sudul Thailandei în ultimii 15 ani şi care s-a soldat deja cu 7.000 de victime.

Un număr necunoscut de atacatori înarmaţi cu arme de foc şi grenade au pătruns într-un sat din provincia Yala şi au ucis 15 persoane şi au rănit patru, a precizat Kongcheep Tantrawanit pentru DPA. AFP, care citează un alt purtător de cuvânt, Pamote Prom-in, relatează că atacatorii au deschis focul asupra a două posturi de control. Douăsprezece persoane au fost ucise la faţa locului şi alte trei au murit la spital din cauza rănilor suferite, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt citat de DPA a mai precizat că prim-ministrul Prayut Chan-o-cha condamnă cu fermitate atacul şi le-a ordonat autorităţilor să-i captureze repede pe atacatori.

Cele trei provincii cele mai sudice din Thailanda - Yala, Narathiwat şi Pattani - sunt teatrul unei insurgenţe separatiste. Ţara din sud-estul Asiei este predominant budistă, dar cea mai mare parte a populaţiei din sud este musulmană.

Sursa: Agerpres

Tags: thailanda, atac, armata,

VIDEO PROTVPLUS.RO