Atac cu masina-capcana asupra unei sectii de politie din Turcia. Bilantul: trei morti si 120 de raniti

×
Codul embed a fost copiat

Autoritatile turce au anuntat ca o explozie puternica a zguduit joi dimineata o sectie de politie din localitatea Elazig, situata in sud-estul predominant kurd al Turciei.

Cel putin trei persoane si-au pierdut viata si alte 120 au fost ranite intr-un nou atac cu masina-capcana atribuit rebelilor kurzi, care au vizat de data aceasta sediul politiei din Elazig, bastion conservator si nationalist din estul Turciei care pana acum a fost ferit de conflictul cu rebelii kurzi, relateaza AFP, citand agentia de presa locala Dogan, conform Agerpres.

Atacul a vizat sediul politiei din aceasta provincie non-kurda, deflagratia provocand daune importante cladirii cu patru etaje si imobilelor din jur.

Elazig, provincie din estul Turciei, populata de o majoritate non-kurda, nu a cunoscut pana acum lupte intre fortele turce si rebelii din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK). Astfel de lupte au loc frecvent in sud-estul majoritar kurd, scena traditionala de actiune a militantilor PKK.

Explozia are loc la doar o zi dupa un atac cu masina-capcana asupra unei sectii de politie din provincia Van, situata in apropiere de frontiera iraniana, care a lasat in urma trei morti si 40 de raniti, scrie Reuters, potrivit News.ro.

Citește și
Fethullah Gulen
Pedeapsa uriasa ceruta de procurorii turci in cazul lui Fethullah Gulen. "Exista moduri de a trai mai rele ca moartea"
Puterea clanului Corduneanu. Liderul decedat al grupării a fost anchetat pentru trafic de droguri, cămătărie, trafic de persoane și acte de violență, dar condamnat doar pentru „spionarea soției”

Imaginile surprinse de jurnalistii turci arata un nor gros de fum, care se ridica deasupra zonei unde a avut loc deflagratia, a carei cauza este o necunoscuta. Insa, autoritatile turce sustin ca militantii kurzi din PKK sunt in spatele acestui atac.

Nicio grupare nu a revendicat pana in acest moment atacul. Desi, militantii kurzi vizeaza adeseori sectii de politie sau avanposturi izolate ale fortelor de securitate turce.
Turcia, stat membru NATO, se confrunta cu numeroase amenintari. Ca membru al unei coalitii conduse de Statele Unite se lupta cu Statul Islamic in Siria si Irak.

Insa, Erdogan a declarat razboi si militantilor PKK din sud-estul tarii, dupa ce un armistitiu care a durat doi ani si jumatate a esuat in iulie 2015, ceea ce a dus la cele mai sangeroase violente intre cele doua tabere din anii ’90 incoace.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Turcia scoate infractorii de drept comun din puscarii ca sa faca loc pentru
Turcia scoate infractorii de drept comun din puscarii ca sa faca loc pentru "pucisti". Guvernul sustine ca e o doar o reforma

Autoritatile turce au gasit o solutie pentru a arunca dupa gratii miile de cetateni banuiti de legaturi cu "organizatia terorista Fethullah".

Pedeapsa uriasa ceruta de procurorii turci in cazul lui Fethullah Gulen.
Pedeapsa uriasa ceruta de procurorii turci in cazul lui Fethullah Gulen. "Exista moduri de a trai mai rele ca moartea"

Dupa puciul din Turcia, magistrati loiali regimului cer pedepse exorbitante pentru fostul imam acuzat ca ar fi pus la cale tentativa de rasturnare a luI Erdogan.

Un document secret al guvernului Merkel acuza Turcia de legaturi cu teroristii.
Un document secret al guvernului Merkel acuza Turcia de legaturi cu teroristii. "Este baza de actiune pentru islamisti"

Opozitia germana lanseaza acuzatii grave la adresa guvernului de la Berlin, care ar ascunde simpatiile teroriste ale lui Erdogan.

Recomandări
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a sărit în aer blocul din Craiova. Deflagrația a rupt pereții

O persoană a murit și trei au fost rănite în explozia care a distrus un bloc din Craiova. Deflagrația a rupt pereții, iar o parte din primul etaj s-a prăbușit.  

Arma folosită în premieră de americani pentru a doborî rachete iraniene este prezentă și la baza de la Deveselu
Arma folosită în premieră de americani pentru a doborî rachete iraniene este prezentă și la baza de la Deveselu

Navele de război ale Marinei SUA au folosit un interceptor de rachete pentru prima dată în luptă în weekend, în timp ce apărau Israelul de un atac iranian fără precedent, scrie Business Insider.

Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”
Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”

Sute de români blocaţi de marţi în Dubai după inundațiile istorice care au lovit Emiratele Unite Arabe au început să sosească în țară.