Argentina începe campania de vaccinare împotriva Covid-19 cu vaccinul rusesc Sputnik V

29-12-2020 15:50


vaccin, Sputnik

Argentina şi-a început marţi campania de vaccinare împotriva covid-19 cu vaccinul rusesc Sputnik V, devenind prima ţară din America Latină care îl foloseşte, relatează AFP, potrivit News.ro.

Campania de vaccinare se desfăşoară în mod simultan în întreaga ţară. În centrul acestei vaccinări - voluntare - se află, într-o primă fază, personalul medical.

”Ideea este să începem vaccinarea cu persoanele cu cel mai mare risc”, a declarat ministrul argentinian al Sănătăţii Ginés González García, care a evocat ”cea mai mare campanie de vaccinare din Argentina” la momentul lansării acesteia, la Spitalul Posadas din Buenos Aires.

Flavia Loiacono, o infirmieră, a fost prima persoană vaccinată cu vaccinul rusesc Sputnik V în Argentina.

Argentina este a patra ţară din America Latină care îşi lansează campania de vaccinare împotriva covid-19 - după Mexic, Costa Rica şi Chile, care au ales vaccinul alianţei americano-germane Pfizer/BioNTech.

Vaccinarea cu Sputnik V prevede un rapel la 21 de zile după prima injecţie.

Un prim transport de 300.000 de doze a sosit în Argentina din Rusia, în Ajunul Crăciunului, în cadrul unui acord care prevede ca 19,7 milioane de doze suplimentare să fie livrate în ianuarie-februarie şi care prevede posibilitatea cumpărării altor cinci milioane.

Argentina - o ţară cu 45 de milioane de locuitori - a înregistrat 1,5 milioane de contaminări şi deplânge 42.800 de morţi.

Această ţară a semnat contracte şi cu Universitatea Oxford, asociată cu laboratorul AstraZeneca, şi face parte din mecanismul Covax al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO