In mintea teroristului. Imagini cu bin Laden filmandu-se. VIDEO

Dată publicare: 07-05-2011 20:41
Dată actualizare: 06-10-2012 05:51
Sursa: ABC News, CNN


VEZI INREGISTRARILE! SUA au dat publicitatii sambata 5 inregistrari video confiscate in timpul raidului asupra resedintei din Pakistan a lui Osama bin Laden.

 

SUA au dat publicitatii sambata mai multe inregistrari video, dintre care una il prezinta pe Osama bin Laden, cu o barba carunta, privindu-si imaginea la televizor, potrivit jurnalistilor AFP. Cinci inregistrari video fara sonor, provenind din materialul confiscat in timpul raidului asupra resedintei lui bin Laden din orasul pakistanez Abbottabad, in cursul caruia liderul Al-Qaeda a fost ucis, in noaptea de duminica spre luni, au fost prezentate jurnalistilor intr-o conferinta de presa.

Una dintre ele, a carei data de realizare nu a fost determinata, il prezinta pe liderul Al-Qaeda, cu barba alba, cu capul acoperit de o boneta neagra si acoperit de un vesmant maro, in timp ce urmareste televiziuni prin satelit. Asezat pe jos, el foloseste telecomanda pentru a trece de la un post la altul, oprindu-se la canalele care difuzeaza imagini cu el. Aceste imagini sunt cunoscute: bin Laden, cu un ciomag in mana, coboara o panta, unde liderul terorist se pregateste sa traga cu o arma Kalasnikov. Aceasta secventa a fost filmata probabil de o alta persoana.

O alta inregistrare video, realizata probabil intre 9 octombrie si 5 noiembrie 2010, potrivit oficialilor americani, il prezinta pe bin Laden adresandu-se camerei, la fel ca in mesajele video pe care le-a transmis periodic de zece ani. Intitulata "Mesaj catre poporul american", potrivit unui oficial din serviciile de informatii, ea il prezinta pe bin Laden cu barba neagra si un logo in coltul din dreapta jos al ecranului marca "As Sahab". Aceasta este tot fara sonor. Alte trei imagini video date publicitatii prezinta incercari de inregistrare. Aceste inregistrari au fost confiscate in timpul raidului asupra resedintei lui bin Laden din orasul pakistanez Abbottabad, in cursul caruia liderul Al-Qaeda a fost ucis, in noaptea de duminica spre luni.

Inregistrarile video si documentele confiscate de fortele speciale americane din resedinta acestuia reprezinta "cea mai importanta" captura realizata vreodata in legatura cu un lider Al-Qaeda.

Afirmatia apartine unui oficial de rang inalt din serviciile de informatii. Osama bin Laden era in continuare un "lider activ al Al-Qaeda" si continua sa furnizeze instructiuni gruparii teroriste din resedinta sa de la Abbottabad, potrivit oficialului din serviciile de informatii.

Citeste si:

Cele 22 cuvinte care l-au ucis pe Osama,dezvaluite de jurnalistul Watergate

Cum a castigat 120.000 de dolari din moartea lui Osama, in nici 2 zile

Al-Qaeda: Va fi jale. Americanii vor plange cu lacrimi de sange


VIDEO PROTVPLUS.RO