Cele 22 cuvinte care l-au ucis pe Osama,dezvaluite de jurnalistul Watergate

Dată publicare: 07-05-2011 11:58
Dată actualizare: 26-10-2012 20:59


Se pare ca o banala convorbire telefonica l-a dat de gol pe Osama bin Laden. Anul trecut, Abu Ahmed al-Kuwaiti, pseudonim dat curierului lui Osama, a primit un telefon de la un prieten. Intreaga conversatie a fost interceptata de CIA.

Dezvaluirea a fost facuta de jurnalistul de investigatie Bob Woodward, de la Washington Post. Woodward, impreuna cu un alt ziarist, Carl Bernstein, au declansat in anii '70 scandalul Watergate care a condusa la destituirea presedintelui Richard Nixon.

"Unde ai fost? Ce se intampla? Unde esti acum?", l-ar fi intrebat prietenul pe curier. Raspunsul acestuia din urma a fost foarte vag, ceea ce i-a pus pe jar pe americani.

"Sunt cu oamenii cu care am fost si inainte", a raspuns al-Kuwaiti, lucru care insemna ca s-a intors la resedinţa lui bin Laden si ca in acel moment se afla chiar langa liderul Al Qaeda.

Al-Qaeda: Va fi jale. Americanii vor plange cu lacrimi de sange

Dupa o scurta pauza, semn ca a inteles mesajul, amicul i-a urat: Allah sa te ajute”.

Imediat ce Serviciile Secrete americane au aflat despre aceasta convorbire, au stiut ca ea avea sa fie punctul cheie in operatiunea de prindere a lui bin Laden.

"Cu aceasta convorbire telefonica a inceput filmul uciderii lui bin Laden", a spus un oficial american.

Sotia preferata a lui bin Laden: In ultimii 5 ani nu a iesit din camera sa

Potrivit Washington Post, americanii au reusit sa afle numarul de telefon al curierului si, ulterior, sa-l localizeze pe omul de incredere al lui bin Laden. Astfel, americanii au ajuns la Abbottabad, locul in care "teroristul numarul 1" statea ascuns.

Cititi si:

VIDEO. S-a trezit cu o boala foarte rara. Sunt mai putin de 100 de cazuri

FOTO. Indeletnicirile unui frate de printesa. Orgii cu James Middleton


VIDEO PROTVPLUS.RO