Anuntul facut de chirurgul italian care vrea sa faca primul transplant de cap. Ce ar fi reusit medicii chinezi. FOTO

21-01-2016 09:39

paralizat

Excentricul chirurg Italian Sergio Canavero sustine ca cercetatorii chinezi au dus la bun sfarsit o operatie de transplant de cap la o maimuta. Aceasta descoperire ar putea fi o solutie pentru cei care sunt paralizati de la gat in jos.

Lumea intreaga a fost luata prin surpindere cand medicul a declarat anul trecut ca vrea sa introduca aceasta procedura si la oameni. El a spus ca operatia ar putea rezolva o gramada de afectiuni motorii, iar in cativa ani va putea fi folosita cu succes si la oameni. Pana acum, Canavero a facut teste pe soareci, maimute si cadavre umane.

“Eu cred ca avem suficiente informatii pentru a merge mai departe. Important este ca oamenii sa nu mai considere acest lucru imposibil. Este cat se poate de posibil si lucram la asta.” a spus increzator chirurgul.

Conform Daily Mail, Sergio Canavero le cere oamenilor de afaceri precum Mark Zuckerberg sa ii finanteze cercetarile.

Oamenii de stiinta de la o universitate din China au reusit sa conecteze vasele de sange dintre capul si noul corp al maimutei, dar nu si nervii din coloana vertebrala. Experimentul a aratat ca racirea capului pana la o temperatura de minus 15 grade asigura supravietuirea primatei, fara riscul de atac cerebral.

Unul dintre cei care ar putea beneficia de aceasta procedura este omul de stiinta rus, Valery Spiridon, in varsta de 30 de ani, care sufera de o boala musculara ce scade drastic capacitatea de miscare a pacientului.

Intreaga cercetare va fi publicata intr-un jurnal stiintific de specialitate, anul acesta. 

Sursa: Daily Mail

Tags: transplant, maimuta, cap, om,


VIDEO PROTVPLUS.RO