Angelina Jolie a suferit o operatie de dubla mastectomie de teama cancerului

×
Codul embed a fost copiat

Angelina Jolie a dezvaluit intr-un material scris personal pentru The New York Times ca a fost nevoita sa recurga la o operatie preventiva de dubla mastectomie, inceputa in februarie si terminata in luna aprilie.

Intr-un articol intitulat "Optiunea mea medicala", publicat in New York Times, actrita americana a scris ca a suferit aceasta operatie deoarece poarta o gena "defectuoasa" care ii creste riscul de cancer ovarian si de san.

EUROVISION 2013. Cezar Ouatu, surprins la repetitii. Ce costumatie va purta la semifinala Eurovision 2013 din 16 mai

"Am ales sa-mi fac publica povestea pentru ca sunt atatea femei care nu stiu ca ar putea fi bolnave de cancer. Sper ca si ele sa poata sa se testeze genetic si, daca afla ca prezinta un risc ridicat, vor sti si ele ca au alternative mari", a explicat Angelina Jolie demersul ei.

Actrita in varsta de 37 de ani a povestit ca mama ei a murit din cauza cancerului la 56 de ani si ca nu a vrut sa-si faca copiii sa se ingrijoreze toata viata in legatura cu aceasta boala.

Citește și
pod
Imagini spectaculoase cu "podul viu" din Indonezia, construit in 26 de ani: e unic in lume
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

"Mama mea s-a luptat cu cancerul timp de aproape zece ani si a murit la 56 de ani. A rezistat destul ca sa isi cunoasca primul nepot si sa il tina in brate. Dar restul copiilor mei nu vor avea sansa de a o cunoaste si de a afla ce fiinta plina de gratie era", si-a inceput actrita editorialul in The New York Times.

"Sunt purtatoarea unei gene BRCA1 care imi mareste sansele de a face cancer la san si ovarian" a scris actrita castigatoare a unui premiu Oscar."Cand am aflat care este situatia, am decis sa iau masuri pentru a minimaliza riscurile cat se poate de mult", a mai scris artista, completand: "am decis sa fac o dubla mastectomie, preventiv". "Am inceput cu sanii, deoarece riscul de cancer la san este mai mare decat cel de cancer ovarian, iar operatia este mai complexa", a mai scris vedeta

Jolie a explicat ca aceasta operatie i-a micsorat cu 87% sansele de a se imbolnavi de cancer: "Pot sa le spun pe copiilor mei ca nu ma vor pierde din cauza cancerului".

"Imi pot vedea cicatricile mici. Insa, asta e totul, in rest sunt aceeasi persoana, suna 'mama'" a mai marturisit vedeta care are 6 copii alaturi de actorul Brad Pitt.

"Sunt norocoasa ca am un partener de viata, Brad Pitt, care ma iubeste si ma sprijina. Deci, oricine are o sotie sau o iubita care trece prin asa ceva, sa stiti ca sunteti o parte importanta a acestui proces de trranzitie. Brad a fost la Pink Lotus Breast Center, unde am fost tratata, tot timpul cat au durat operatiile. Am reusit sa gasim momente in care sa radem impreuna. Stiam ca acesta este cel mai bun lucru pe care putem sa-l facem pentru familia noastra si ca ne va apropia mai mult. Si asa s-a intamplat", a scris Angelina Jolie.

Mastectomia este o operatie suferita pentru a indeparta chirurgical unul sau ambii sani, partial sau complet si se face de obicei pentru a trata sau preveni cancerul de san.

Brad Pitt si Angelina Jolie sunt impreuna de sapte ani si au sase copii: trei adoptati - Maddox, nascut in august 2001, in Cambodgia, Zahara, nascuta in ianuarie 2005, in Etiopia, si Pax, nascut in noiembrie 2003, in Vietnam - si trei biologici, Shiloh, nascuta in mai 2006, si gemenii Knox si Vivienne, nascuti in iulie 2008.
 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Minunea chineza: cum a fost salvat un lac vechi de 2000 de ani in inima desertului Gobi
Minunea chineza: cum a fost salvat un lac vechi de 2000 de ani in inima desertului Gobi

Lacul Yueyaquan, o adevarata minune a naturii, care a supravietuit peste 2000 de ani in mjlocul unui desert populat cu oameni, atragand anual milioane de turisti, a fost in pericol sa dispara complet.

Imagini spectaculoase cu
Imagini spectaculoase cu "podul viu" din Indonezia, construit in 26 de ani: e unic in lume

Podurile vii, asa cum sunt numite puntile peste rauri "construite" din radacinile copacilor reprezinta o "creatie" asiatica, insa pentru restul lumii sunt unice.

Copilul bolnav de autism si
Copilul bolnav de autism si "mai inteligent ca Einstein" e student la Master si favorit la Nobel

Jacob Barnett, baiatul care la 12 ani i-a uimit pana si pe profesorii de la Institutul de Astrofizica Princeton din Statele Unite este student la Master la doar 14 ani si vrea sa-si dea doctoratul in fizica cuantica.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.