Angela Merkel, avertisment cu privire la mutațiile Covid-19. „Pot nărui toate eforturile”

11-02-2021 20:03


Mutațiile virusului pot nărui toate eforturile și sacrificiile noastre de până acum. Este avertismentul cancelarului Angela Merkel, care tocmai a anunțat prelungirea măsurilor de carantină până pe 7 martie.

De asemenea, într-o intervenţie în parlament, Angela Merkel a recunoscut că autoritățile nu au luat suficiente măsuri pentru al doilea val al pandemiei.

Angela Merkel: „Nu am fost suficient de grijulii și nici suficient de prompți. N-am închis la timp și consecvent, când au apărut primele semne ale celui de-al doilea val, iar oamenii de știință deja lansau avertismente.”

Miercuri seară, Angela Merkel şi responsabilii celor 16 landuri germane au decis să prelungească lockdown-ul până pe 7 martie. Prin urmare, restaurantele, barurile, cele mai multe magazine și muzee vor rămâne închise.

Angela Merkel: „Anumite măsuri rămân neschimbate: limitarea interacțiunilor, evitarea călătoriilor neesențiale, a vizitelor, accentul pe munca de acasă. Toate trebuie respectate cu strictețe. Vrem să ne asigurăm că nu o ținem la infinit cu acest du-te-vino, deschidem-închidem, vom deschide cât mai prudent, stand permanent cu ochii pe cifre.”

Totuși, redeschiderea școlilor și a grădinițelor va fi decisă la nivel regional.

Angela Merkel: „Dușmanul nostru virusul nu ține seama de datele pe care ni le propunem noi. Ce contează sunt numărul de infectări și ritmul răspândirii. De aceea, am decis ca următoarea relaxare să vină după ce scade incidența la nivelul de 35 de cazuri la 100.000 de locuitori.”

În acest moment, media la 7 zile este de 64 de cazuri la suta de mii de locuitori, după ce crescuse la aproape 200 spre finalul anului trecut.

Pe de altă parte, joi s-au redeschis grădinițele și școlile primare în localitățile israeliene cu o rată scăzută de infectare. Practic doar 20% dintre elevii israelieni au revenit în clase, după o pauză de 6 săptămâni.

Carmit Ben David, părinte: „Fețele noastre spun mai mult decât orice cuvinte. Am stat prea mult acasă. Cred că și copiii sunt fericiți și abia așteptau să se întoarcă la școală, să-și revadă prietenii. Trebuie să ne recăpătam rutina.”

În Ungaria, guvernul Orban a decis să introducă certificate de imunitate pentru persoanele care au primit ambele doze de vaccin ori s-au vindecat de COVID.

În altă ordine de idei, se înmulțesc argumentele în favoarea vaccinării anti-COVID a femeilor însărcinate.

Dr. Anthony Fauci: „De când a început vaccinarea, aproximativ 20.000 de femei însărcinate au fost imunizate și nu a apărut absolut nicio problemă. Situația este monitorizată de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor și de Autoritatea Federală pentru Medicamente.”

Cercetătorii americani au detectat anticorpi împotriva Covid-19 în sângele unui nou născut, a cărui mamă fusese vaccinată. Este vorba de o asistentă care apucase să primească doar prima doză din serul Moderna, pe când sarcina avea 36 de săptămâni. 3 săptămâni mai tărziu, femeia a născut natural, fară nicio complicație.


VIDEO PROTVPLUS.RO