Alerta in California, din cauza incendiilor masive de vegetatie: focul a ars sute de hectare si nu poate fi controlat

Ultima actualizare: 24-06-2016 06:41

Sudul Californiei este parjolit de incendii masive de vegetatie, care se apropie amenintator de suburbiile metropolei Los Angeles.

Unul dintre focuri a pornit de la un accident de masina si in doar cateva ore, s-a intins pe o suprafata de peste trei kilometri patrati.

Coloane uriase de fum se inalta din padurile muntilor San Gabriel: vegetatia este mistuita nu de unul, ci de doua incendii care ard la distanta de numai cativa kilometri unul de celalalt.

Pompier: Focul a pornit de la un accident de masina si, dupa cum vedeti, acum s-a extins la un incendiu masiv de vegetatie , care acopera 600 de hectare si nu am reusit sa il aducem sub control. A doua interventie a fost tot la un incendiu de vegetatie, unde am trimis peste 350 de pompieri, ajutati de avioane si elicoptere. Focul se intinde pe 800 de hectare si este deocamdata nestavilit.

Autoritatile din zona le-au cerut localnicilor sa isi evacueze casele, in timp ce altii au plecat din proprie initiativa, cand au vazut ca pericolul se apropie de cartierele rezidentiale.

Localnic: "Eu si copiii stateam in curtea casei bunicilor, la piscina, si am inceput sa simt miros de fum.. M-am gandit a cineva face gratar , insa apoi mi-am dat seama ca nu este un simplu foc.. Am fugit in cealalta parte a curtii si am vazut casa vecinului in flacari"

Munca echipelor de pompieri este ingreunata de canicula. In California si in statul vecin, Arizona, recordurile de caldura au fost deja depasite. Sunt 48 de grade in Palm Springs si 40 de grade in Los Angeles.

Pompier: "Este prima zi de vara si dupa cum puteti simti, temperaturile sunt mai ridicate decat in mod obisnuit , in intreaga tara."

Si in estul Arizonei, un incendiu de padure si-a dublat suprafata, la aproape o suta de kilometri patrati , iar autoritatile au emis avertismente de evacuare pentru 300 de localnici. Din fericire, incendiul avanseaza destul de incet, din pricina zonelor cu teren arid si a vantului schimbator.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO