A imprumutat o carte si a returnat-o abia dupa 67 de ani. Motivul induiosator pentru care nu a vrut sa dea inapoi volumul


Ultimul update: Luni 02 Mai 2016 09:15
Data publicarii: Vineri 29 Aprilie 2016 14:13
Categorie: Stiri externe
carte

O femeie care a imprumutat o carte in urma cu 67 de ani a returnat-o, intr-un final, bibliotecii din Auckland. Volumul “Mituri si legende ale Maori” a fost adus inapoi, iar posesoarea sa nu a platit taxa de 17.000 de dolari stransa de-a lungul vremii.

“Mi-a spus ca a citit cartea in copilarie si ca a vrut de mai multe ori sa o returneze. Parea rusinata de fapta sa, insa am fost multumita sa aflu ca femeia s-a bucurat de volumul imprumutat si cartea a fost apreciata in tot acest timp”, spune bibliotecarul Zoe Cornelius.

Femeia nu a platit taxa imensa stransa in cele 24.605 de zile deoarece, atunci cand a imprumutat cartea, era minora. Pe spatele volumului se poate citi faptul ca taxa initiala pentru nereturnare este de 3 pence pentru prima saptamana si, apoi, cate un penny pe zi.

Biblioteca din Auckland detine in prezent 3 exemplare ale cartii “Mituri si legend ale Maori”, iar niciuna nu poate fi luata acasa de catre vizitatori.

Cartea returnata este examinata, in prezent, pentru a se constata daca este intr-o stare buna. Bibliotecarul Zoe Cornelius spune ca volumul va face parte, cel mai probabil, din sectiunea cu volume de colectie a bibliotecii.
 

Sursa: The Guardian

Tags: carte, biblioteca,

VIDEO PROTVPLUS.RO