A fost executat autorul uneia din cele mai brutale crime din istoria SUA. Ultimul cuvânt rostit

25-04-2019 15:13


John William King

Un bărbat care a participat la uciderea lui James Byrd Jr. - una din cele mai oribile crime motivate de ură rasială din istoria modernă americană - a fost executat prin injecție letală, miercuri seară, într-o închisoare din Texas.

John William King, 44 de ani, a fost unul dintre cei trei bărbați condamnați pentru crimă în acest caz. Este cea de-a doua persoană care a plătit cu viața pentru crima care a stârnit revoltă în toată lumea și a schimbat legislația din SUA, relatează CNN.

Decesul lui King a fost pronunțat miercuri seară, la ora 19:08, în Penitenciarul de Stat din Texas, în Huntsville.

Înainte de a-i fi administrată injecția letală, King a fost intrebat dacă vrea să spună ceva înainte de a muri și a răspuns: ”Nu”.

Clara Byrd Taylor, sora bărbatului ucis, a spus că nu a simțit nimic în timp ce îl privea murind pe King. ”Nu am avut niciun sentiment de ușurare”, a spus ea, numind execuția ”doar o pedeapsă”.

Criminalul a ținut ochii închiși pe tot parcursul procesului de execuție.

Cum a fost ucis James Byrd

 

În noaptea de 6 iunie 1998, James Byrd - un bărbat de culoare - a fost la o petrecere, iar în jurul orei 2:00, mai mulți martori l-au văzut în remorca unei camionete în cabina căreia se aflau trei bărbați albi.

Autoritățile au spus că John King, Lawrence Russell Brewer și Shawn Berry l-au luat cu forța pe Byrd, l-au condus într-o zonă izolată unde l-au bătut și i-au pictat fața, după care l-au legat cu un lanț de glezne și l-au târât cu camioneta 5 kilometri.

Brewer a fost executat în 2011, iar Berry a fost condamnat la închisoare pe viață.

Crima este considerată una din cele mai brutale din istoria modernă a SUA. Au fost realizate documetare, a stârnit revolte publice și a schimbat major legislația privind ura rasială. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO