A căzut în ocean, dar a supraviețuit ore întregi datorită unei tehnici a soldaților SUA


Ultimul update: Marti 12 Martie 2019 14:22
Data publicarii: Luni 11 Martie 2019 21:26
Categorie: Stiri externe
marinar

Un turist german a supraviețuit ore întregi după ce a căzut din barcă în largul coastei Noii Zeelande, fără o vestă de salvare, datorită unei tehnici pe care o folosesc soldații din Marina americană.

Arne Mucke şi fratele său navigau cu un iaht din Aukland spre Brazilia. La un moment dat, vela ambarcaţiunii, mişcată de o rafală puternică de vânt, l-a izbit pe Arne, aruncându-l în valuri.

Bărbatul nu purta vesta de salvare, fiind îmbrăcat doar cu un tricou şi o pereche de blugi. Fratele său, Helge, a încercat să-l tragă din apă aruncându-i o funie şi o vestă gonflabilă, dar valurile l-au îndepărtat rapid de iaht pe Arne şi nu a putut să ajungă la acestea, potrivit New Zealand Herald.

Din fericire, Arne şi-a amintit de un truc pe care îl învăţase în urmă cu mulţi ani, şi anume cum să-şi improvizeze, în caz de urgenţă, o vestă de salvare dintr-o pereche de pantaloni.

„M-am gândit mereu că dacă voi pica peste bord fără vestă de salvare, voi încerca şi eu metoda asta. Am respirat adânc, mi-am scos blugii, am făcut noduri la capătul cracilor şi i-am umflat. Apoi i-am scufundat. Aşa am obţinut o vestă de salvare”, a povestit bărbatul.

Autorităţile au fost alertate de fratele său şi un elicopter de salvare a sosit la faţa locului. Salvatorii l-au scos în siguranță pe bărbat din apă.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: NZ Herald

VIDEO PROTVPLUS.RO