32 de metri patrati = 2 dormitoare, o sala de cinema, o bucatarie, un birou

05-08-2010 00:00

Nevoia te invata! Traumatizat de copilaria petrecuta intr-o casa minuscula alaturi de o familie numeroasa, un arhitect din Hong Kong si-a transformat locuinta intr-o adevarata minune.

In doar 32 de metri patrati el a "inghesuit" doua dormitoare, o bucatarie, o sala de cinema, un birou si un jacuzzi.

Hong Kong nu este doar una dintre metropolele scumpe, ci si unul dintre cele mai aglomerate orase de pe Glob. Prin urmare, lipsa de spatiu este cronica. Chiar si dimensiunea ferestrelor este inclusa in descrierea unui apartament scos la vanzare.

Asa ca trucurile pentru a exploata la maximum spatiul disponibil sunt la mare pret. A

rhitectul Gary Chan a transformat asta intr-o adevarata arta. Absolut niciun milimetru de teren nu este irosit. Cu cateva manevre "descoperim" usor dormitorul principal, biroul, zona pentru spalatul rufelor, o cada cu un jacuzzi, o camera pentru oaspeti si chiar si o minisala de cinema.

Gary a reusit sa ajunga la o asemenea performanta datorita unei amintiri care l-a urmarit din copilarie. El a crescut intr-un apartament si mai meschin, alaturi parinti, trei surori si inca o ruda.

Gary spune ca poate organiza chiar si petreceri in casa lui minuscula. Cu mentiunea ca, daca vreun musafir ar vrea intimitate pentru o conversatie telefonica, atunci trebuie sa se retraga la... dus.

Tags: arhitectura,


VIDEO PROTVPLUS.RO