17 eleve afgane, otrăvite în timp ce se aflau la ore

Dată publicare: 02-04-2018 15:44
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Eleve afgane

17 eleve de la o școală dintr-o provincie din sudul Afganistanului au fost otrăvite misterios, luni. Este prima dată când un astfel de incident are loc în zonă, potrivit oficialilor din educație.

„Un număr de 17 eleve de la o şcoală de fete au fost otrăvite în mod misterios în sala lor de clasă în Lashkar Gah, capitala provinciei Helmand, luni dimineaţa, şi au fost duse la spital'', a anunțat departamentului local pentru educaţie, Daud Shah Safari, citat de Xinhua, informează Agerpres.

Potrivit oficialului afgan, este pentru prima dată când are loc un astfel de incident în această provincie izolată. Elevele afectate au povestit că atunci când au intrat în sala de clasă au simţit un miros de gaz neobişnuit.

Adjunctul şefului poliţiei din provincie, Guli Khan, a confirmat incidentul şi a precizat că o echipă de experţi a fost trimisă la şcoala de fete din Lashkar Gah pentru o anchetă.

Oficialul nu a exclus însă implicarea unor militanţi antiguvernamentali în incident.

Provincia Helmand, unde se cultivă mac, a fost scena unei mişcări de insurgenţă conduse de către talibani şi a unor incidente violente în ultimul deceniu

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO