12 morti in SUA dupa o furtuna Derecho. 2 milioane de americani au ramas fara curent electric

Dată publicare: 01-07-2012 07:28
Dată actualizare: 25-09-2012 16:11


Furtuna SUA

O furtuna feroce a luat 12 vieti in centrul si estul Statelor Unite. Rafale de vant, care au batut cu o viteza de pana la 130 de kilometri la ora, au distrus locuinte si au pus la pamant stalpii de electricitate.

2 milioane de americani au ramans fara curent electric si implicit fara sisteme de aer conditionat, intr-o perioada in care sunt peste 40 de grade celsius.

Pomi scosi din radacini, masini si case avariate. Asta a lasat in urma furtuna violenta care s-a abatut asupra a 12 state americane.

Totul a durat 12 ore, poate chiar mai mult. A pornit din estul statului Iowa si a ajuns pana la Washington DC.

Pe o autostrada din statul Ohio, aproape niciun stalp de electricitate nu a mai ramas in picioare, dupa ce zona a fost maturata de vantul puternic.

Lovita cu forta, a fost si capitala federala a Statelor Unite. Semafoarele nu au functionat pe timpul noptii si au fost inregistrate numeroase tamponari.

Furtuna a dat, de altfel, peste cap si traficul rutier si feroviar din oras.

Numita "Derecho", acest tip de furtuna se produce in special in emisfera nordica, in zilele foarte calduroase.

Meterologii au emis avertismente de canicula pentru toata jumatatea de sud a Statelor Unite. In unele zone, termometrele au trecut usor de 40 de grade Celsius, valoare record pentru unele orase americane.

Meterologii au anuntat ca statele din sud nu vor scapa usor de canicula si ca furtunile ar putea reveni in zona, pe parcursul zilelor urmatoare.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO