11 jihadiști, uciși în ascunzătoarea lor din Egipt. Ce aveau asupra lor

Ultima actualizare: 20-08-2019 21:33
Luptator ISIS
AFP

11 jihadiști care ar fi făcut parte dintr-o grupare afiliată organizației extremiste Stat Islamic au fost uciși de forțele de securitate egiptene, în regiunea  Nord Sinai.

Jihadiştii, care aveau arme şi explozibili, au fost ucişi într-un schimb de focuri în timpul unui raid asupra ascunzătorii lor în apropierea unei secţii de poliţie din Al-Arish, potrivit comunicatului, informează Ministerul de Interne citat de AFP, conform Agerpres.

Ei au folosit ascunzătoarea ca „bază pentru a-şi lansa operaţiunile ostile", a declarat ministerul.

Activă în Nord Sinai, filiala locală a SI a trecut de la atacuri sporadice la o veritabilă insurecţie după destituirea de către armată a preşedintelui islamist Mohamed Morsi în 2013. De atunci, sute de soldaţi şi poliţişti au fost ucişi în atacuri atribuite grupării jihadiste.

Armata egipteană a lansat în februarie 2018 o vastă operaţiune „antiteroristă" în Nord Sinai. De la începutul operaţiunii, aproximativ 650 de jihadişti prezumtivi au fost ucişi, precum şi circa cincizeci de soldaţi egipteni, potrivit cifrelor oficiale.

Niciun bilanţ verificat de o sursă independentă nu este disponibil şi regiunea este interzisă în mare parte jurnaliştilor. Cu toate acestea, guvernul egiptean a început recent să organizeze vizite pentru mass-media, supravegheate îndeaproape de armată.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO