100 de ani de la batalia in care UN MILION de oameni au cazut inutil. Gestul facut de Familia Regala britanica

Dată publicare: 01-07-2016 12:13
Dată actualizare: 04-07-2016 07:50


Familia regala britanica a participat joi la evenimentele de comemorare a 100 de ani de la inceputul bataliei de la Somme, una dintre cele mai sangeroase din primul razboi mondial.

Printii William si Harry, impreuna cu ducesa Kate, au asistat la ceremonia organizata la memorialul ridicat in amintirea celor peste un milion de soldati ucisi sau raniti. S-au adunat la eveniment 10 mii de oameni, dintre care multi urmasii celor ucisi pe front. Batalia, care avea scopul de a rupe frontul german din Vest, a inceput pe 1 iulie 1916 si s-a terminat pe 18 noiembrie, dar in ciuda eforturilor eroice ale militarilor britanici, francezi, australieni, canadieni si neo-zeelandezi, rezultatul a fost indecis.

Si regina Elisabeta a participat la o slujba tinuta la Catedrala Westminster, alaturi de Ducele Philip si premierul David Cameron. Suverana a depus o coroana la mormantul soldatului necunoscut. Slujbe similare de comemorare s-au tinut pe tot teritoriul Marii Britanii, inclusiv in Scotia, Irlanda de Nord si Tara Galilor.


VIDEO PROTVPLUS.RO