Remus Pricopie anunta ca, incepand cu acest an, elevii vor avea voie sa vina cu tabletele la scoala

Ultima actualizare: 22-09-2013 07:03
Elevi

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat, marti, ca noul regulament scolar, care este "aproape gata" si urmeaza sa fie pus in dezbatere publica, va permite elevilor sa aduca si sa foloseasca la clasa tablete.

Prezent la Scoala Superioara Comerciala "Nicolae Kretzulescu" din Capitala, pentru inaugurarea unui proiect de dotare informatica a unitatilor de invatamant, Pricopie a mentionat si "ordinea corecta" a etapelor de digitalizare.

Ministrul a precizat, in acest context, ca primul pas este reprezentat de conectarea la internet a scolilor, urmat de dezvoltarea unor programe de "software educational", respectiv manualele digitale, iar apoi, de pregatirea necesara care trebuie asigurata cadrelor didactice "inainte de a intra la clasa", pentru care se vor folosi fonduri structurale.

"In primul rand, trebuie sa avem continuturile, apoi training-ul profesorilor si dupa aceea iti poti pune problema sa faci un pas mai departe. Daca am face anul acesta investitia (in echipamente - n.r.), presupunand ca am avea bani, multe dintre echipamente ar sta neutilizate", a explicat ministrul Educatiei.

Digitalizarea educatiei in scoli costa peste 100 de milioane de euro

Potrivit lui Remus Pricopie, suma necesara pentru investitii in echipamente este estimata la peste o suta de milioane de euro.

"Anul viitor, cand vor intra primele manuale digitale in clase, toate clasele I si a II-a vor avea la dispozitie un videoproiector si un calculator sau laptop si un ecran. Digitalizam intreaga clasa, adica toti copii vor avea in clasa pe banca tablete conectate la calculatorul profesorului", a mai spus ministrul.

Pe de alta parte, in cadrul proiectului inaugurat marti si realizat de Ministerul Educatiei in parteneriat cu Samsung, un laborator de informatica de la Scoala Kretzulescu a fost reconditionat complet si dotat cu mobilier si echipamente performante, respectiv 31 de tablete Galaxy Note si tot atatea tastaturi, 21 de laptopuri, un Smart TV si un eBoard 65.

In baza parteneriatului incheiat intre minister si compania Samsung Electronics Romania, vor mai fi amenajate sali de clasa de tip "smart" in licee din Timisoara si Iasi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO