Sefa stirilor din televiziunea publica si-a dat demisia ca urmare a tragediei din Colectiv. "Aveam telefonul pe silent"


Ultimul update: Joi 05 Noiembrie 2015 00:06
Data publicarii: Luni 02 Noiembrie 2015 13:54
Categorie: INCENDIU IN COLECTIV
sediul TVR

Raluca Stroe Brumariu, sefa interimara a departamentului de stiri din TVR, si-a anuntat luni demisia, urmata de directorul interimar de programe, Gabriel Gherghescu.

Contactata de HotNews, Raluca Stroe Brumariu si-a explicat decizia: "Motivul demisiei este ca eu nu am fost aici in acea noapte, iar in absenta mea nu s-au luat masurile care trebuiau luate pentru a se intra in emisie. Pentru ca pe teren au fost oameni - si reporteri, si cameramani, si soferi, iar in redactie au fost producatori si editori si producatorul executiv".

In noaptea de vineri spre sambata, postul public de televiziune nu a dat stiri despre tragedia din clubul Colectiv decat pe site. Aceasta a fost prezentata in jurnalele TVR sambata dimineata.

A fost lipsa de decizie din partea celor care au fost aici. A fost decizia sa se intre de dimineata, nu peste noapte. La mine au sunat, am primit mesaj, dar telefonul era pe silent si nu l-am auzit”, a explicat Raluca Stroe Brumariu. „Procedura de breaking news exista, dar nu a fost aprobata in Comitetul Director”. Declaratia completa, pe HotNews.

Ulterior, directorul general interimar, Irina Radu, a dat mai multe detalii intr-un comunicat: ''Ca urmare a reactiei intarziate pe care TVR a avut-o in cazul relatarii tragediei petrecute in Bucuresti in noaptea de vineri spre sambata, directorul Departamentului Stiri si directorul interimar de Programe si-au inaintat demisia, alte decizii urmand sa fie luate in zilele urmatoare. Dupa masurile de urgenta, incepand de astazi, TVR va putea acoperi tehnic si editorial in cel mai scurt timp posibil evenimentele de interes public major. O procedura interna de tranzitie este aprobata incepand de astazi pana la numirea unui nou Consiliu de Administratie''.

''TVR prezinta scuze telespectatorilor pentru modul in care a tratat, insuficient si neprofesionist, tragedia din noaptea de vineri, de la momentul in care s-au petrecut faptele si pana sambata, la 7,00 dimineata, cand a fost difuzat primul jurnal de stiri. Explicatiile sau motivele de orice fel palesc in fata obligatiei noastre fata de public. Masurile luate si modificarile organizatorice, va garantam, ne vor apropia din ce in ce mai mult de televiziunea publica de care Romania are nevoie si pe care nu a avut-o de ani de zile''.


 

Sursa: hotnews.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO