Factual.ro: Dovada ca primarul Piedone nu a respectat legea in cazul Colectiv. Acordul de functionare trebuia anulat

Dată publicare: 03-11-2015 16:00
Dată actualizare: 06-11-2015 07:00


Primarul Piedone

Afirmatia primarului sectorului 4 cum ca ar fi respectat legea in cazul eliberarii acordului de functionare pentru clubul Colectiv nu ar fi corecta.

Site-ul „Factual”, dedicat verificarii afirmatiilor politicienilor romani si realizat de Asociatia Funky Citizens, a publicat marti o demonstratie confom careia primarul sectorului 4 NU a indeplinit toate normele legale de eliberare a acordului de functionare pentru clubul Colectiv. „Avem la dosar toate actele, am indeplinit toate normele legale de eliberare a acordului de functionare (…) Legea Politiei locale spune ca pentru eliberarea acordului de functionare trebuie sa avem acordul locatarului, contractul de inchiriere, titlul de proprietate, datele de identificare de la Registrul Comertului. Locatarul da declaratie pe proprie raspundere despre ce activitatea pe care trebuie sa o desfasoare. Acordul de functionare insumeaza toate acordurile de la toate instititutiile”, spunea Cristian Popescu Piedone, dupa tragedie.

Documentele postate pe site-ul Primariei Sectorului 4 ar arata insa ca nu s-au indeplinit aceste norme. Mai precis, cererea pentru eliberarea acordului de functionare a fost depusa pe 6 noiembrie 2014 iar acordul a fost eliberat pe 14 ianuarie. Primaria ar fi trebuit sa solutioneze favorabil cererea in 30 de zile de la data depunerii cererii. Potrivit prevederilor noului Cod de Procedura Civila, termenele se stabilesc in zile candaristice. Daca termenul incepea sa curga din data de 7 noiembrie 2014 si s-ar fi implinit pe 7 decembrie - dar cum aceasta data pica intr-o duminica, termenul se implinea a doua zi, pe 8 decembrie 2014.

In cererea de eliberare se preciza ca, daca acordul de functionare nu este ridicat in termen de 50 de zile de la depunerea documentatiei, el este anulat. Termenul de 50 zile incepe sa curga din data de 7 noiembrie 2014 si s-ar fi implinit pe 29 decembrie 2014 (de fapt pe 28, dar aceasta era o duminica). Or acordul are data de 14 ianuarie, la 67 de zile de la data depunerii documentatiei, ceea ce inseamna ca nu avea cum sa fie ridicat in termenul de 50 zile.

Concluzia celor de la Factual este ca „afirmatia primarului Sector 4 este falsa. Cel putin in ceea ce priveste normele legale privind termenele de eliberare a Acordului de functionare, acestea nu au fost respectate. Mai mult, de facto, Acordul de functionare care sta la baza Autorizatiei de functionare trebuia anulat dupa 50 de zile de la depunerea cererii, fapt care nu s-a intamplat.

 

Sursa: , Factual.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO