Târgul de tehnologie CES 2020. Mercedes a prezentat o mașină cu solzi, inspirată din Avatar

Ultima actualizare: 08-01-2020 10:57

A doua zi a expoziţiei de gadgeturi şi tehnologie din Las Vegas, CES 2020, a adus câteva piese grele de la doi dintre cei mai mari producători auto ai lumii.

Mercedes-Benz a prezentat un prototip de maşină inspirat din filmul Avatar, în timp ce rivalii de la BMW au venit în faţa celor prezenţi cu un concept de interior luxos şi... comod pentru autoturismele autonome ale viitorului.

Prototipul Mercedes a fost inspirat de filmul Avatar şi la design a participat şi regizorul James Cameron. E mai puţin un autoturism şi mai mult o creatură vie, spun cei de la Benz, şi au dreptate: maşina are solzi pe spate, bateria e bazată pe chimie organică şi este complet reciclabilă, iar tapiţeria ar putea fi creată din materiale vegetale.

Gigantul bavarez BMW a prezentat un concept la fel de interesant: seamănă cu o sufragerie pe roţi, dar este vorba doar despre interiorul unui autoturism autonom. În viitor, actualii şoferi vor fi liberi să se uite la filme, să se relaxeze sau chiar să doarmă în maşină, aşa că designerii de la BMW au creat o cabină în care cuvântul-cheie este... confortul.

Printre minunile tehnologice prezente la Las Vegas sunt şi unele care pot salva vieţi. O companie originară din Noua Zeelandă susţine că a găsit soluţia perfectă pentru zonele care se confruntă cu un aer foarte poluat: un dispozitiv portabil de filtrare a aerului, care se poartă în dreptul gurii.

Dan Bowden, founder of AO Air: ”Acesta este un sistem portabil de purificare a aerului. E o soluţie pentru toţi cei care suferă din cauza poluării peste tot în lume. Dacă eşti în Sydney, suferind din cauza incendiilor de vegetaţie şi a fumului sau în Seul şi vrei să ieşi cu fiica ta la plimbare, la joacă în parc... din cauza poluării, nu poţi face asta.”

Masca foloseşte un sistem inovator de filtrare a aerului, ceea ce duce la o performanţă mult mai mare faţă de clasicele măşti etanşe.

Dan Bowden, founder of AO Air: ”Filtrăm aerul printr-o nanofibră, care îl curăţă. Mai departe, jeturile de aer se ciocnesc în faţa gurii şi, atunci când se întâmplă asta, se formează un vârtej de aer. Asta înseamnă că e nevoie
ca masca să fie etanşă în jurul gurii şi al nasului.”

Un alt dispozitiv, creat cu scopul declarat de a face viaţa de zi cu zi mai uşoară, este un coş de gunoi automat.

Jordan Pan, CEO of Townnew: ”Este primul coş de gunoi care nu doar că sigilează punga în locul tău... ci o şi schimbă automat.”

Dacă te-ai săturat să pierzi pe drum gunoaiele sau, pur şi simplu, eşti prea comod şi nu vrei să te murdăreşti pe mâini, coşul de gunoi închide punga etanş şi pune alta în loc odată ce-ai luat-o pe cea plină.

Jordan Pan, CEO of Townnew: ”Odată ce gunoiul s-a umplut, în loc să legi punga la gură ca să o arunci, trebuie doar să ţii apăsat acest buton pentru trei secunde. Coşul de gunoi va sigila punga în mod automat. Apoi capacul se deschide şi punga te aşteaptă să o iei şi să o arunci.”

De la CES 2020, cel mai mare expo de tehnologie din lume, nu puteau lipsi dispozitivele destinate cosmeticii. Opte este un gadget care le vine în ajutor celor care vor să scape, fie şi pentru câteva ore, de pistrui sau de alte pete de pe piele.

Thomas Rabe, Inventor of Opte: ”Scanează pielea cu o cameră HD, identifică zonele cu imperfecţiuni şi cele unde pielea e frumoasă. Apoi foloseşte o imprimantă termală care utilizează cantităţi foarte reduse de ser pentru a face petele invizibile instantaneu. E valabil doar pentru pete şi lasă aproape 95% din piele complet neafectată.”

Pentru că suntem, totuşi, în Las Vegas, la târgul de electronică nu puteau lipsi inovaţiile pentru cazinouri, cum ar fi mesele de cărţi cu inteligenţă artificială sau aceste aparate de sloturi cu recunoaştere facială.

CES 2020, expoziţia de tehnologie din Las Vegas, îşi deschide miercuri porţile pentru vizitatori, după două zile dedicate jurnaliştilor.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO