Probleme mari de producţie pentru iPhone. Apple mai are stoc de lentile pentru o lună

Ultima actualizare: 02-03-2020 09:32
iPhone 11
Agerpres

Impactul coronavirusului asupra producţiei de componente pentru iPhone ar putea fi mai mare decât s-a crezut iniţial, aceasta urmând să revină la normal abia în al doilea trimestru al anului.

Nivelul producţiei în rândul partenerilor Apple care dezvoltă componentele de iPhone este în continuare redus şi va rămâne la fel şi cel puţin în următoarele 2-3 luni.

Mulţi dintre angajaţii companiilor chinezeşti cu care lucrează Apple stau acasă din cauza temerilor de infectare cu coronavirus, ceea ce afectează producţia de componente pentru iPhone, susţine analistul Ming-Chi Kuo, potrivit News.ro.

Kuo exemplifică vorbind de stocurile de lentile pentru camera foto de iPhone, produse Genius Electronic Optical, care vor scădea şi mai mult în perioada următoare.

Compania chineză ar mai avea stocuri de lentile pentru încă o lună, însă producţia nu-şi va “reveni semnificativ” mai devreme de luna mai, ceea ce o va pune pe Apple într-o situaţie foarte dificilă, dacă nu găseşte alte surse.

Vestea bună este că producţia modelelor noi, spune Kuo, nu va fi afectată, conform estimărilor actuale. Atât iPhone-urile din toamnă, cât şi urmaşul lui iPhone SE vor putea fi lansate la timp.

iPhone SE2, care ar trebui să fie un model mai ieftin, cu ecran mai mic şi design vechi, urmează să fie lansat cândva în prima jumătate a acestui an.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO