Piata gadgeturilor de lux: telefoanele Vertu, televizoare cat o garsoniera si boxe de mii de euro

Ultima actualizare: 14-02-2013 07:07

Daca piata auto si cea imobiliara trec dintr-o extrema in cealalta, produsele electronice de lux nu sufera niciodata, indiferent de cat de mare este criza.

Telefoane de mii de euro, televizoare scumpe cat un autoturism de lux sau sisteme audio la pret de garsionera, toate se gasesc si in Romania.

Si sunt destui pasionati, dispusi sa plateasca pentru cele mai noi tehnologii.

Chiar daca nu e mai performant decat un telefon de 1000 de lei, are o asistenta mult mai tare decat Siri de la iPhone sau Google Now de la Android. Oriunde esti in lume, suni la un numar special si o asistenta reala iti va raspunde. Iti poate rezerva bilete la cinema sau o camera la hotel.

Cu asta difera telefoanele Vertu de orice alt gadget asemanator de pe piata.

De la telefoane, trecem la televizoare pe masura. Iata unul dintre cele mai bune din lume: 20 de mii de euro fara sistemul de sonorizare. Este asamblat manual, cu materiale de top.

Reda cum trebuie fiecare culoare si stie 3D fara sa oboseasca ochii. La fiecare 100 de ore din rama televizorului iese o camera video care scaneaza calitatea imaginii si o regleaza.

Cei aflati in cautarea celei mai clare note muzicale ajung sa dea 9 mii de euro pe boxe lucrate manual si alte 10 mii pentru amplificator analog si cd-player. Doar cablurile ajung la 2000 de euro.

Unul dintre cele mai scumpe laptopuri din lume nu are nici swarovski, nici lemn lucios ori sticla luata de pe avioane. Ba din contra, e facut din plastic si are multe luminite. Se lauda totusi ca este cel mai puternic din lume.

Recent adus de la CES din Las Vegas si scump cat o vacanta de trei luni la Mamaia este acest stick de memorie, de un Terrabyte. Costa 2500 de euro.

Vorbim despre produse scumpe pe o piata care nu duce lipsa niciodata de clienti. Si inca nu au ajuns la vinzare toate noutatile lansate acum o luna in las vegas.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO