Motivul pentru care Poliția locală din Constanța a renunțat la WhatsApp. Cetățenii au fost avertizați

25-01-2021 17:40


Motivul pentru care Poliția locală din Constanța a renunțat la WhatsApp. Cetățenii au fost informați

Serviciul de mesagerie WhatsApp nu va mai fi folosit de polițiștii locali din Constanța, întrucât conducerea instituției a constatat că gigantul Facebook ar încălca legea din România.

 

Numărul de WhatsApp era folosit pentru primirea sesizărilor de la cetățeni.


De la 1 februarie 2021, numărul de WhatsaApp al Poliției Locale nu mai este valabil, a transmis Poliția Locală Constanța.

„În urma verificărilor efectuate cu privire la respectarea cerințelor Regulamentului general privind protecția datelor, prevăzut de Legea nr. 190/2018, s-a constatat faptul că aplicația WhatsApp folosită de către Direcția Generală Poliția Locală în preluarea solicitărilor primite de la cetățeni nu respectă prevederile legale în vigoare. Din acest motiv, începând cu data de 01.02.2021 suntem nevoiți să renunțăm la utilizarea acesteia” a transmis Poliția Locală Constanța.

Însă, anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Poliției Locale Constanța, care, împreună cu Whatsapp și alte servicii, aparțin de gigantul media controlat de Mark Zuckerberg.

„În momentul de față, Primăria Constanța lucrează la o alternativă de implementare a unui echipament cu 2 linii telefonice, astfel încât în permanență să fim aproape de constănțeni și să găsim cele mai bune soluții la problemele cu care se confruntă. Poliția Locală își desfășoară în permanență activitatea cu respectarea principiilor privind legalitatea, încrederea, eficiența și transparența, în interesul comunității locale.
Până la implementarea celor de mai sus, dispeceratul Poliției Locale preia permanent solicitările constănțenilor la numărul de telefon 0241/484205. Totodată sesizările pot fi transmise în scris sau prin intermediul poștei electronice la adresa de email poliția.locală@primăria-constanta.ro sau primarie@primaria-constanta.ro”
a mai precizat instituția.

Scandalul WhatsApp care a speriat utilizatorii

La începutul lui ianuarie, WhatsApp a cerut celor aproximativ 2 miliarde de utilizatori ai săi să accepte noile condiţii de utilizare, care permit aplicaţiei să partajeze datele personale ale clienţilor cu compania ei mamă, Facebook. În caz de refuz, utilizatorii WhatsApp erau informaţi că nu vor mai putea să îşi acceseze conturile începând din 8 februarie.

Anunțul a determinat o migrare masivă a utilizatorilor către servicii concurente precum Signal și Telegram.

Criticată după ce a anunţat o modificare a politicii ei de confidenţialitate, WhatsApp a decis să amâne cu trei luni intrarea în vigoare a noilor condiţii de utilizare.

„Vom amâna data la care utilizatorii vor trebui să citească şi să accepte condiţiile de utilizare”, au anunţat vineri reprezentanţii aplicaţiei WhatsApp într-un articol publicat pe blogul oficial. Modificările, care ar fi trebuit să intre în vigoare pe 8 februarie, vor deveni efective începând din data de 15 mai.

Sursa: Pro TV