ILikeIT. Jocul săptămânii: Battlefield 2042. Unde excelează și ce i-a dezamăgit pe mulți

Ultima actualizare: 20-11-2021 11:02

Toamna se număra shooterele. Şi mai avem unul: Battlefield: 2042. Call of Duty e despre cel de-Al Doilea Război Mondial. Battlefield se duce 21 de ani în viitor.

Marian Andrei, corespondent PROTV: „Dacă toamna se numără bobocii, noi, gamerii, numărăm jocurile. Am impresia că au venit peste noi toate jocurile! Eu unul nu mai am timp nici măcar să mă gândesc pe care să îl mai joc. Acestea fiind spuse, am făcut un pic de efort, mi-am eliberat calendarul și am instalat Battlefield 2042, un shooter exclusiv online cu foarte mulți fani. Hai să aflăm dacă este bun sau nu.”

Battlefield este cel mai important rival pentru Call of Duty. Este publicat de Electronic Arts Games dar creat de DICE... care a făcut mai toate iterațiile de Battelfield, un Medal of Honor, și cele două jocuri Star Wars Battlefront.

Spre dezamăgirea multora, Battlefield 2042 nu are și single player. Poate fi jucat doar multiplayer, pe internet. Nu poți împăca pe toată lumea tot timpul, nici măcar la iLikeIT. DICE a încercat să înlocuiască golul lăsat de lipsa unei povești cu mai multe moduri de joc.

Primul este foarte familiar pentru veteranii seriei. Conquest și Breakthrough fac renumită seria pentru numărul uriaș de jucători pe același server. În 2042 se pot conecta simultan 128 de jucători pe PC și generațiile noi de console dar pe PlayStation 4 și Xbox One limita este de 64 de jucători.

De asemenea și câmpul de luptă este imens. Hărțile sunt aproape de neegalat în industria de gaming. Explozii peste tot! Haos! Nici nu știi unde să te ascunzi mai repede. Vei fi alergat de elicoptere, pe care le poți distruge cu grenade inteligente. Tornadele pot apărea de nicăieri... Poți oricând să te urci într-un tanc sau să pilotezi un avion de luptă. Tu alegi cum să te lupți cu echipa adversă. Mă rog, asta când totul merge cum trebuie și nu dai peste bug-uri ridicole pentru un joc lansat.

Al doilea mod important este Battlefield Portal. Aici, jucătorii sunt lăsați să-și creeze propriile jocuri cu ajutorul titlurilor mai vechi din seria Battlefield.

Ultimul mod de joc este Hazard Zone. În Hazard Zone trebuie să recuperezi date absolut vitale pentru salvarea planetei și alte clișee similare pentru lumea jocurilor. Pare simplu, doar că toți ceilalți jucători de pe server aleargă după aceleași date. Viețile sunt limitate...

Ca toate shooterele mari online la lansare, experiența nu este perfectă optimă. DICE încă mai are de rezolvat câteva probleme precum servere instabile, diverse bug-uri, glitch-uri, echilibrarea armelor și așa mai departe.
Așa că nu e vreo grabă să cumperi jocul în ziua sau chiar în luna lansării. Poate îl vei găsi în perioada Crăciunului mai bine optimizat, dar și la un preț mai mic.

Battlefield 2042 costă 250 de ron pe PC, 300 de ron pe generația veche de console și 340 de ron pe PlayStation 5 sau noua generație de Xbox.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO