În 2019 nu am dus lipsă de progrese în domeniul tehnologiei. Dispozitivele inteligente şi-au făcut tot mai mult loc în viaţa de zi cu zi. Iar telefoanele cu ecran pliabil se numără printre noutăţile anului.

Specialiştii susţin că 2019 a fost anul unui progres evident în domeniul IT. Au apărut tehnologii noi, iar unul dintre cele mai aşteptate gadgeturi a fost telefonul cu ecran pliabil.

Expozant: "Arată ca un smartphone tradiţional, dar diferenţa constă în faptul că îl poţi desface pentru a deveni o tabletă."

Pe de altă parte, noua tehnologie 5G le permite deja aparatelor inteligente să se conecteze între ele pentru a ajuta mai mult clienţii în viatza de zi cu zi.

Specialist: "Asistăm la miliarde de noi dispozitive conectate la reţea. Şi va fi nevoie de reţele care pot administra un număr vast de conexiuni."

Dar prea multă tehnologie...strică, avertizează aceiaşi specialişti, care caută metode pentru a-i mai dezlipi pe utilizatori de telefoane, măcar pe stradă. Aşa au apărut aceste treceri pentru pietoni luminate.

Femeie: "Nu ştiu de ce se numesc lumini zombie, dar cred că din cauză că, probabil, vom deveni cu toţii un fel de zombie, pentru că ne uităm în telefoane tot timpul."

La capitolul drone sunt organizate competiţii internaţionale, în cadrul cărora dispozitivele duc adevărate lupte.

Participant: "La început nu eram în turneul final, apoi am reuşit să intrăm şi până la urmă am câştigat."

Şi jocurile au ajuns la alt nivel. Scaunul concurentului se mişcă, în timp ce el urmăreşte acţiunea prin ochelarii de realitate virtuală sau zboară cu ajutorul unui costum special.

Sportiv: "Vă puteţi imagina o grămadă de fete şi băieţi cu experienţe sportive diferite, care se adună în locaţii acvatice ca aceasta din toată lumea. Cred că acesta ar putea fi un sport spectaculos."

În aceste condiţii, rămâne de văzut ce invenții şi tehnologii ne va aduce anul 2020.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!