China a depasit Statele Unite in clasamentul pietelor de smartphone-uri

Ultima actualizare: 01-03-2013 07:10
smartphone

China ajunge la 246 de milioane de telefoane inteligente si tablete utilizate, in timp ce in Statele Unite numarul acestora atinge 221 de unitati.

Conform unei analize efectuate de compania Flurry, China a devenit tara in care sunt utilizate cele mai multe smartphone-uri, Statele Unite coborand, astfel, pe locul 2, cu un numar de cinci ori mai mare de terminale in folosita fata de Marea Britanie care se afla pe ultimul loc de pe podium.

Coreea de Sud, tara in care se produc la scara larga astfel de device-uri, se afla pe locul 4 (cu 30 de milioane de terminale), pe locul urmator aflandu-se Japonia (cu 29 de milioane), Germania (cu 27 de milioane), Franta (cu 23 de milioane), Canada (cu 23 de milioane), Rusia (cu 19 milioane) si India (cu 19 milioane).

Flurry a mai aratat ca, totusi, China, nu mai este piata cu cea mai mare dezvoltare in ceea ce priveste telefoanele inteligente, in fata ei clasandu-se Columbia, Vietnam, Turcia, Ucraina si Egipt. Tara care ar putea ajunge China in ceea ce priveste vanzarea de smartphone-uri este India (cu o populatie de 1,2 miliarde locuitori si o rata de crestere a acesteia de 189%).

Intre ianuarie 2012 si ianuarie 2013 in Statele Unite s-au vandut 55 de milioane de noi device-uri. In China nu mai putin de 150 de milioane de oameni au deveni proprietarii unor smartphone-uri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO