Bitcoin a scăzut marţi sub 30.000 de dolari, pentru prima oară în decurs de o lună

Dată publicare: 21-07-2021 09:42
Dată actualizare: 21-07-2021 09:45


bitcoin

Bitcoin a scăzut marţi sub 30.000 de dolari pe unitate, în condiţiile în care autorităţile de reglementare continuă să ceară înăsprirea reglelementărilor pentru criptomonede, transmite Reuters.

 

Cea mai valoroasă criptomonedă din lume a coborât cu până la 5%, la 29.300 de dolari pe unitate, cel mai redus nivel atins din 22 iunie. Ulterior, moneda bitcoin a fost tranzacţionată în declin cu 3,6%, la 29.720 de dolari pe unitate, transmite News.ro.

Monede mai mici, cum ar fi ether şi XRP, care tind să evolueze în tandem cu bitcoin, au pierdut circa 5%.

Potrivit investitorilor, este probabil ca bitcoin să se îndrepte spre nivelul de 28.600 de dolari pe unitate, atins luna trecută, cel mai redus nivel înregistrat de la începutul lunii ianuarie.

Autorităţi de reglementare a sectorului financiar şi băncile centrale din state occidentale au cerut înăsprirea reglementărilor.

Potrivit unui proiect de lege prezentat marţi de Comisia Europeană, companiile care transferă bitcoin sau alte criptomonede vor trebui să colecteze detalii privind expeditorii şi destinatarii, pentru a ajuta autorităţile că combată banii murdari.

Luni, secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a spus autoritţilor de reglementare că guvernul american trebuie să acţioneze rapid pentru a stabili un cadru de reglementări pentru stablecoins, o clasă de criptomonede care se dezvoltă rapid.

Pierderile consemnate de bitcoin în această lună au atins 15%, în urma declinului de marţi. Bitcoin s-a depreciat la jumătate de la atingerea unui vârf de aproape 65.000 de dolari în aprilie.

Sursa: News.ro

Tags: bitcoin, scadere,