Aplicatiile Nike pe iPhone va permit sa monitorizati singuri efortul de la antrenamentele sportive

Ultima actualizare: 31-10-2012 08:52
senzori Nike iPhone

Nike a lansat noi aplicatii pe iPhone, care va permit sa va monitorizati efortul depus in timpul antrenamentelor sportive.

Este vorba de aplicatiile Nike+ Training si Nike+ Bascketball. Prima aplicatie va monitoriza prin senzori speciali cat de mult alergati, fiind asemeni unui antrenor personal.

Nike+ Bascketball va monitozia rapiditarea si inaltimea sariturilor, ambele aplicatii permitand si transmiterea mai departe a rezultatelor.

“Nu este o simpla experienta, este un portofoliu de servicii si experiente, care vor deveni indispensabile vietii tale sportive”, declara Stefan Olander, vicepresedintele Nike.

Aceste aplicatii folosesc senzori care sunt fixati in zonele de presiune (sub degetul mare de la picior sau la calcai), care sunt conectati la un senzor central.

Informatiile procesate sunt trimise apoi pe telefonul mobil prin Bluetooth. "Acesta este punctul in care lumea digitala si cea fizica se intalnesc", declara Olander.

Datele pot fi trimise si pe Facebook sau Twitter, unde fiecare se poate lauda cu scorul sau NikeFuel. Astfel, prin competitia intre prieteni, Nike incurajeaza exercitiile fizice, stimuland fiecare sportiv sa fie cat mai performant.

Noile aplicatii vor fi disponible incepand cu data de 29 iunie 2012. 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO