Traian Basescu: Nu intrevad o renuntare la plata in avans a TVA


Ultimul update: Luni 22 Octombrie 2012 07:57
Data publicarii: Marti 13 Decembrie 2011 13:34
Categorie: Stiri Economice
Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu a declarat ca nu intrevede o renuntare la plata in avans a TVA, deoarece aceasta masura are drept scop combaterea evaziunii fiscale.

"A existat o solicitare si eu as vrea sa atentionez asupra problemelor pe care le avem noi cu privire la plata TVA in avans. Ea a fost introdusa ca urmare a faptului ca foarte multe firme introduceau 10, 15, 20 de camioane de legume, nu li se taxa TVA, dar a doua zi dupa ce se vindeau legumele si fructele firma disparea si statul nu mai avea de unde sa-si recupereze TVA", le-a spus Traian Basescu oamenilor de afaceri turci.

El a precizat ca nu se refera numai la legume si fructe.

"Aici as vrea sa fiu foarte deschis si sa spun ca nu intrevad o renuntare la plata in avans a TVA. Romania s-a obligat sa lupte impotriva evaziunii fiscale. Nu e vorba numai de legume si fructe, dar si multe alte categorii de marfuri, care se vand destul de rapid si care nu vin din tarile non-euro. Vin, se vand si pe urma cautam firma si nu mai avem de unde sa recuperam TVA, pentru ca firma s-a desfiintat sau s-a pus sigiliu pe ea", a continuat seful statului roman, citat de Mediafax.

El a subliniat ca in Romania "exista o tentatie de evaziune fiscala".

"Cel putin pana cand nu ne perfectionam mijloacele de a pune sub control evaziunea fiscala, probabil ca nu vom renunta la aceasta procedura, care ne e reclamata si de companiile romanesti, dar trebuie inteles si statul, care trebuie sa se protejeze", a conchis presedintele Basescu.

El a participat, marti, la Istanbul, la un forum de afaceri romano-turc. Basescu mai are programate o intrevedere cu premierul Turciei Recep Tayyip Erdogan si cu patriarhul ortodox Bartolomeu I.

Sursa: Mediafax

Patronii aradeni au “uitat” sa declare 50 de milioane de lei din TVA
Firmele pot deduce din nou TVA la masinile noi si cheltuielile pe carburant, dar limitat la 50%
USL pune conditii ca sa voteze bugetul pe 2012: reducerea CAS-ului si a TVA-ului
VIDEO PROTVPLUS.RO