TAROM a comandat cinci avioane Boeing cu cea mai avansată tehnologie. Prețul aeronavelor


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 16 Iulie 2018 20:13
Categorie: Stiri Economice

TAROM a comandat cinci avioane noi Boeing 737-MAX 8, dar anunţul nu a fost făcut de compania naţională, ci de constructorul american.

Abia ulterior a venit şi confirmarea de la Bucureşti. Preţul depăşeşte 580 de milioane de dolari, iar noile aeronave ar putea ajunge în România peste 5 ani.

Avionul Boeing 737 MAX a survolat târgul aviatic de la Farnborough, Anglia, apoi, curioșii au putut să urce la bord ca să vadă cât de confortabile sunt scaunele şi ce opţiuni de relaxare sunt în interior.

Aeronavele 737 MAX 8 vor avea cea mai avansată tehnologie Boeing de până acum, inclusiv lumina diferită la interior, în funcţie de momentul zilei sau de destinaţie, ferestre cu 20% mai mari ca ale avioanelor din prezent, ecrane pe toate tetierele fotoliilor.

Oficialii români au semnat un contract prin care au comandat Boeing-uri de acest fel, avioane care, susţin reprezetanții Ministerului Transporturilor, ar trebui să zboare către noi destinaţii ce sunt negociate în prezent.

Cele cinci aeronave costă 586 de milioane de dolari şi vor fi fabricate special pentru TAROM. Boeing 737 MAX 8 este un model nou, inaugurat în 2015, care a devenit în scurt timp unul dintre cele mai comandate avioane din lume.

Multe companii vor să-l aibă în flotă, pentru că este foarte eficient. Are aproape 40 de metri lungime şi 35 de metri anvergura aripilor. Amenajat cu două clase, poate primi la bord 178 de pasageri, în condiţii de confort excepţional dacă e să comparăm cu ce are acum TAROM în flotă. Zboară pe distanţe medii - până la 6.150 de kilometri autonomie. Nu vom putea zbura cu ele direct, din păcate, spre Statele Unite, spre China sau Canada. 

TAROM-ul trebuie să stea acum la rând, pentru că sunt sute de comenzi din întreaga lume pentru acest aparat. Livrarea este estimată pentru anul 2023, potrivit Ministerului Transporturilor.

Tags: tarom, boeing,

TAROM a vândut singurele 2 avioane care au zburat până în America
TAROM anunţă remedierea problemei în sistemul de control al plecărilor, după patru ore de nefuncţionare
VIDEO PROTVPLUS.RO