Salariile bugetarilor raman inghetate in 2013. Vor primi doar cea de-a doua transa, de 7%


Ultimul update: Sambata 15 Decembrie 2012 01:01
Data publicarii: Miercuri 12 Decembrie 2012 20:27
Categorie: Stiri Economice

Aceasta va ramane singura majorare, in urmatoarele 12 luni. Angajarile la stat raman blocate si in 2013, exceptie ar putea face educatia si sanatatea. Si nici anul viitor bugetarii nu vor avea tichete de masa, cadou si de vacanta.

In conditiile in care si anul acesta si probabil si anul viitor, incasarile statului nu vor fi pe atat de mari pe cat se astepta, sunt slabe sansele ca bugetarii sa vada inca o majorare in urmatoarele 12 luni.

"Haideti sa lamurim un lucru. Noi ne-am obligat si ne-am tinut de cuvant sa reintregim salariile, si inclusiv majorarea de la 1 decembrie este acoperita, chiar si in lipsa bugetului. Alte mariri de salarii nu ne-am obligat si probabil ca vor fi facute numai punctual, acolo unde se economisesc resurse din alta parte", a precizat Victor Ponta.

Reintregirea salariilor prespune inca 7,5% la leafa din ianuarie. Adica 143 de lei in plus pentru un functionar public si aproape 100 pentru un profesor sau un asistent medical.

In ceea ce priveste TVA-ul , cota unica si impozitul pe venit seful BNR spune ca nu va trebui sa le majoram din nou in 2013, insa lasa de inteles ca nici nu le vom putea reduce.

"Eu cred ca Romania are sanse sa aiba crestere economica importanta la anul indiferent de ce se intampla in Europa. Cred ca nu mai trebuie sa strangem surubul. Va trebui insa sa fim chibzuiti cu dozajul", spune Mugur Isarescu.

Din pacate, mai sunt niste vesti nu tocmai bune pentru soferi. De la 1 ianuarie se scumpesc carburantii. Acciza va creste atat ca valoare dar si din cauza cursului de schimb.

VIDEO PROTVPLUS.RO