Romania isi privatizeaza zborul. Cum poti deveni si tu actionar la Tarom


Ultimul update: Marti 30 Octombrie 2012 01:03
Data publicarii: Joi 25 August 2011 17:50
Categorie: Stiri Economice

Asta nu insemna ca noii actionari vor putea cumpara bilete de avion mai ieftine. Ar putea in schimb sa castige din aceasta investitie peste cativa ani.

Dupa TAROM si alte companii de stat, cum ar fi Transelectrica, Transgaz si Romgaz vor scoate actiuni la vanzare, tot la bursa.

Fondul Monetar International a cerut, initial, privatizarea totala a companiei nationale de aviatie. Asa ca varianta de a vinde 20% li s-a parut sefilor din Transporturi compromisul perfect. Isi pastreaza si puterea de decizie si primesc si bani pentru investitii.

Privatizarea vine intr-un moment in care TAROM se lupta pentru supravietuire, dupa ce a iesit pe pierdere in ultimii doi ani. Din cauza pretului ridical al petrolului, problemelor politice din Orientul Mijlociu si scaderii turismului de business, a pierdut multi clienti. Banii stransi din vanzarea actiunilor pot fi folositi pentru completarea flotei cu avioane noi.

TAROM trebuie sa taie insa mult si din costuri. Restructurarea a inceput deja si vor fi desfiintate cateva sute de posturi. Chiar si asa, specialistii Bursei sunt usor sceptici.

Ca sa evite esecul vanzarii actiunilor Petrom, Guvernul nu a stabilit inca data pentru Tarom. Asteapta o perioada in care investitorii vor reveni la bursa.

Tags: tarom, bursa, actiuni,

Tarom, de vanzare. Statul vrea sa puna pe bursa 20% din companie
Guvernul nu mai privatizeaza Tarom; va fi vandut doar un pachet minoritar
Un avion Boeing al Tarom, intors din drum cu probleme tehnice
VIDEO PROTVPLUS.RO