Orban anunță că firmele afectate de restricții vor fi sprijinite financiar. "Pregătim o aplicaţie informatică"

Ultima actualizare: 22-08-2020 16:19
Orban Cîțu
Agerpres

Companiile din domeniile afectate de restricţiile impuse pe fondul pandemiei de COVID-19 vor putea solicita sprijin financiar guvernamental, a declarat, sâmbătă, la Arad, premierul Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, la dispoziţia firmelor care au avut de suferit pe perioada stării de urgenţă şi stării de alertă va fi pusă suma de un miliard de euro.

"Pregătim o aplicaţie informatică, astfel încât toate cererile să fie depuse online şi să fie soluţionate cu celeritate. Până la sfârşitul lunii august, cred că în jurul datei de 1 septembrie, am convingerea că vom fi capabili să lansăm apelul de proiecte", a afirmat Orban.

El a precizat că în acest program se vor putea înscrie şi firmele din domeniul HoReCa.

"Am oprit creşterea numărului de cazuri"

 

 Premierul Ludovic Orban a mai afirmat că nu numai ne aflăm pe un plafon, dar a fost oprită creşterea cazurilor de COVID-19.

El a precizat că numărul persoanelor diagnosticate este mai mic decât numărul de cazuri din ziua echivalentă a săptămânii trecute şI a dat ca exemplu ziua de 22 august când s-au înregistrat 1189 de cazuri, iar sâmbăta trecută au fost aproximativ 1.340.

Ludovic Orban a fost întrebat într-o conferinţă de presă dacă autorităţile vor lua noi măsuri pentru limitarea infecţiilor cu noul coronavirus.

“Am o veste bună, care este vizibilă pentru cei care urmăresc. Nu numai că suntem pe un plafon, am oprit creşterea numărului de cazuri. Numărul de cazuri, persoane infectate, diagnosticate în ultimele şapte zile numărul de cazuri e mai mic decât numărul de cazuri din ziua echivalentă a săptămânii trecute. Şi astăzi avem o mie o sută şI ceva de cazuri faţă de 1.340 ceva de cazuri în sâmbăta trecută, adică în intervalul vineri, sâmbătă al săptămânii trecute”, a spus Orban.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO