Noua Dacia Duster va fi lansata marti la Salonul Auto de la Frankfurt. Cu ce noutati vine modelul

dacia duster frankfurt - 2

Noua Dacia Duster se lanseaza marti, 10 septembrie, la Salonul Auto de la Frankfurt, de unde www.sport.ro va transmite live blog aici.

Inainte de lansarea de la Salonul Auto de la Frankfurt, directorul de marketing gama entry de la Renault, Renaud Pirel, a declarat:

"Duster este in primul rand o masina cu un design inspirat si apreciat de toata lumea. Peste 400 000 de clienti Dacia conduc azi un Duster, ceea ce este remarcabil intr-un interval de numai 3 ani. Clientii au apreciat masina pentru design-ul sau, pentru calitatile sale 4x4 si pentru pretul sau de neegalat. Cu personalitatea sa si mai afirmata, Noul Duster este pregatit pentru o cariera de succes.”

NOUTATILE NOULUI DUSTER

In partea frontala se remarca noul calandru cu bandouri orizontale cromate si o noua grila a radiatorului, incadrata de blocuri optice redesenate, care integreaza de acum si lumini de zi. Aceste evolutii subliniaza trasaturile de robustete ale vehiculului, noteaza Dacia, conform unui comunicat oficial de presa, emis inainte de lansare.

Citește și
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

dacia duster frankfurt

"Am capitalizat toate acele elemente care i-au sedus inca de la inceput pe clientii nostri, pastrand totodata proportiile initiale ale autovehiculului. Elementele de identitate ale modelului, precum calandrul, au fost modernizate. Am reafirmat detaliile de veritabil 4x4 ale vehiculului, fara a renunta la elementele de utilitate deja cunoscute. Noul Duster isi reafirma caracterul puternic, dar pastreaza genele initiale” - David Durand, Director de Design al gamei Dacia.

Noile bare de pavilion longitudinale, care poarta inscriptia Duster, accentueaza caracterul de SUV al masinii. Jantele de aluminiu, cu aspect „dark metal”, de 16”, alaturi de pneurile „Mud and Snow”, dau un plus de dinamism Noului Duster.

In partea din spate, noile blocuri optice reiau linia stilistica a partii frontale, in special prin prezenta elementelor cromate. Ornamentul de esapament cromat, precum si noua inscriptie „4WD”, completeaza evolutiile de design exterior si reafirma personalitatea puternica a noului Duster.

dacia duster frankfurt

O noua culoare, Gris Comète, este de acum disponibila pentru Noua Dacia Duster.

Noua Dacia Duster vine cu un alt interior, modern si confortabil, care reflecta apartenenta clara la universul modelelor 4x4.

Plansa de bord, complet redesenata, dispune de o consola centrala incadrata de doua baghete verticale ce accentueaza impresia de robustete.

Noua Dacia Duster propune patru tapiterii noi, printre care una de piele, in functie de nivelul de echipare.

Scaunele cu un design nou ofera un plus de confort pasagerilor, in timp ce spatarul banchetei spate a fost ranforsat.

Nuantele disponibile la interior, mai sobre, intaresc caracterul masculin al noii Dacia Duster si apartenenta sa la universul 4x4.

Evolutiile de design, atat la interior cat si la exterior consolideaza impresia de robustete pe care o degaja Noua Dacia Duster.

dacia duster frankfurt

Pentru a sublinia designul si caracteristicile 4x4 ale Noului Duster, Dacia ofera numeroase posibilitati de personalizare prin intermediul unei game largi de accesorii.

Pentru a accentua si mai mult aspectul robust si personalitatea Noii Dacia Duster, clientii au la dispozitie doua pachete speciale. Primul dintre acestea, numit pack „Adventure”, include protectii laterale si pentru pasajele rotilor, in timp ce al doilea, intitulat pack „Off-road”, include un set de praguri laterale si un bull bar.

La interior sunt disponibile noi elemente de protectie, utile in cele mai diverse situatii: o gama de covorase (inclusiv pentru portbagaj), un separator pentru spatiul de bagaje si huse pentru scaune.

In plus, cei care doresc pot comanda noile bare de pavilion transversale, care pot sustine o greutate de pana la 100 kg, precum si o protectie de portbagaj.

Noua Dacia Duster dispune de acum de senzori de parcare fata alaturi de o gama deja bogata de accesorii de siguranta: kit anti-incendiu, sistem antifurt, lanturi de zapada, scaun pentru copii.

dacia duster frankfurt

Prestatii utile si asteptate pentru un spatiu interior bine gandit
Noua Dacia Duster propune multiple echipamente utile, in functie de versiune: regulator/limitator de viteza, asistenta la parcarea cu spatele, inchiderea centralizata a portierelor la plecare si indicator al temperaturii exterioare.

Butoanele de actionare a geamurilor electrice sunt pozitionate pe panourile portierelor si dispun de comanda cu impuls pe partea soferului.

Noua Dacia Duster ofera un spatiu interior sporit si un volum de incarcare al portbagajului ce poate atinge 475 litri (in functie de versiune), precum si posibilitatea de a transporta obiecte de pana la 2m70 lungime (cu bancheta spate rabatata). Spatiile de depozitare disponibile la interior au un volum de pana la 3,3 litri.
In plus, noua tableta de portbagaj permite un acces usor la continutul portbagajului.

Noul model dispune in serie de sistem de control dinamic al traiectoriei (ASR-ESP). Acesta asigura stabilitatea vehiculului in conditiile cele mai dificile, cum ar fi evitarea unui obstacol, pierderea aderentei in viraj sau condusul pe sosele alunecoase.
Sistemul de asistenta la franarea de urgenta (AFU) completeaza dispozitivul de anti-blocare a rotilor (ABS).

Pentru a garanta un nivel bun de protectie a ocupantilor, Noua Dacia Duster este echipata (inca de la primul nivel de echipare) cu airbag-uri frontale sofer si pasager, precum si cu airbag-uri laterale cap-torace.

Soferul si pasagerul din fata sunt avertizati printr-un semnal optic si sonor in cazul in care nu si-au cuplat centura de siguranta.
Locurile din spate dispun de puncte de fixare Isofix care faciliteaza atasarea in deplina siguranta a scaunelor de copii.

In plus, in functie de versiune este disponibil limitatorul si regulatorul de viteza. Comenzile acestor sisteme sunt prevazute pe fatada consolei centrale (activarea sistemului) si pe volan (reglarea vitezei).

Noul Duster inaugureaza in gama Dacia motorul pe benzina 1.2 TCe 125 CP.

dacia duster frankfurt

Acest propulsor cu 4 cilindri si injectie directa, dezvolta 90% din cuplul maxim inca de la 1 500 rotatii pe minut. Noul bloc este nu doar performant, ci si economic in exploatare, avand un cost de utilizare redus: un consum de numai 6,0 l /100km si un lant de distributie cu garantie pe viata, care nu necesita intretinere. Acest motor este cuplat la o cutie de viteze manuala cu 6 trepte.

Motorul 1.6 16v 105 CP este in continuare disponibil atat pentru versiunile 4x2 cat si 4x4 iar, in anumite tari, si in versiunea cu GPL, care asigura un cost de utilizare scazut.

Pentru cei care prefera motorizarile diesel, sunt disponibile doua versiuni: 1.5 dCi 90 CP si 1.5 dCi 110 CP.

Functia Eco Mode si indicatorul de schimbare a vitezelor (Gear Shift Indicator / GSI): un echipament util pentru cei care sunt atenti la consumul de carburant.

Functia Eco Mode ii permite soferului sa adopte, daca doreste, un stil de condus care sa diminueze consumul de carburant.
Odata activat, sistemul adapteaza anumiti parametri de conducere limitand performantele motorului si confortul termic, in proportii acceptabile pentru sofer si pasageri.

Indicatorul de schimbare a vitezelor (Gear Shift Indicator / GSI) semnaleaza, printr-un indicator vizual, turatia optima pentru schimbarea vitezelor, cu efect direct atat asupra consumului cat si a emisiilor de CO2.

Noua Dacia Duster ofera performante acustice superioare fata de cele ale versiunii anterioare. Confortul la volan este si el imbunatatit datorita unei mai bune insonorizari a habitaclului. Au fost diminuate atat zgomotele de rulare, cat si cele aerodinamice si cele generate de grupul moto-propulsor.

Noua Dacia Duster afiseaza aceleasi dimensiuni exterioare ca varianta anterioara: 4,31 m lungime si 2m latime. Compact si agil in trafic, modelul asigura o pozitie de condus avantajoasa si o buna vizibilitate, care permite un sofat in deplina siguranta.

Ranforsarile din partea inferioara a caroseriei, garda la sol ridicata si unghiurile de atac si degajare avantajoase fac din Noua Dacia Duster un vehicul ideal pentru traseele pe drumuri dificile sau in off-road.

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Cum explică Guvernul eroarea de doar 8 miliarde lei din deficitul bugetar. Comisia Europeană a calculat altă sumă - Surse
Cum explică Guvernul eroarea de doar 8 miliarde lei din deficitul bugetar. Comisia Europeană a calculat altă sumă - Surse

Comisia Europeană a calculat un deficit bugetar, pentru anul 2023, semnificativ mai mare decât cel transmis de autoritățile române.

Economia Chinei a crescut în primul trimestru mai rapid decât s-au așteptat analiștii. Toți au crezut că o să scadă
Economia Chinei a crescut în primul trimestru mai rapid decât s-au așteptat analiștii. Toți au crezut că o să scadă

Economia chineză a avut un început de an mai puternic decât s-au așteptat analiștii, chiar dacă criza din sectorul imobiliar s-a adâncit.

Ministerul Finanţelor: S&P reconfirmă ratingul suveran al României şi perspectiva stabilă
Ministerul Finanţelor: S&P reconfirmă ratingul suveran al României şi perspectiva stabilă

Ministerul Finanţelor anunţă, luni seară, că Agenţia de rating S&P a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valutã, precum şi perspectiva stabilã.  

Recomandări
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu

Administrația Prezidențială a anunțat, marți, că a transmis ministrului Justiției, Alina Gorghiu, conform procedurii, cererile de urmărire penală față de fostul premier Petre Roman și fostul vicepremier Gelu-Voican Voiculescu.

Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ
Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt valabil marți și miercuri. În aproape jumătate din țară vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Inspecţia Judiciară a propus suspendarea judecătoarei din procesul lui Vlad Pascu. Aceasta l-a căutat în sală pe tânărul mort
Inspecţia Judiciară a propus suspendarea judecătoarei din procesul lui Vlad Pascu. Aceasta l-a căutat în sală pe tânărul mort

Inspecţia Judiciară a anunţat, marţi, că a trimis Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de suspendare din funcţie, până la finalizarea procedurilor disciplinare, a Ioanei Ancuţa Popoviciu.